quence benim oğlum kolik değil ama oladabilir bilmiyorum özellikle geceleri çok ağlar bu arada gazı olmasada alıştıkları için belli saatlerde ağlayabiliyorlar onu fark ettim,bu alışkanlıktan vazgeçirmek için o belli satlerde rahatlatmak örn beyaz gürültü açabilirsiniz veya siz şarki söyleyip kucakta salayabilirsiniz yavaş yavaş, öncelikle bebeğinizi hangi hareket rahataltıyor onu bulun örneğin ben kolik masajı yapınca asla susmuyor etkili mi evet izin verince etkisi oluyor,özellikle banyo masajı sabunla karnına masaj yapıp aşağıya doğru (kasıklara doğru) bir şey boşaltır gibi masaj yapıyorum banyo sonrası patır patır çıkarıyor tabi bunu yapana kadar baya ağlıyor, bacak itirme ve bisiklet hareketini seviyor susuyor, ve altını açıp degiştirene kadar gazlanıp ağlayan bir bebek o yüzden sıcacık tutuyorum özellikle ayaklarını sarıp sarmalıyorum sıcak kalinca gazını çok rahat çıkarıyor çok şiddetli ağladığı zaman da battaniyede sallıyorum destek yoksa hamak salıncak belki işe yarar,en önemlisi kessinlikle sıcak tutmak gazı inanılmaz tetikliyor. Bebekler nefes nefese ağladığı zaman bile gazlanabiliyorlar ve kessinlikle doğru emzirme tekniklerine dikkat etmelisiniz oda çok etkiliyor ve ekstra arabada da gezdirebilirsiniz hiç susmazsa,Allah yardımcınız olsun inşallah 💖