Bir kaç gün sonra 20 aylık oluyor oğlum gecede 4 5 kere uyanır 7 kere uyandığımı da biliyorum uyku problemi hep olan bir bebekti emzirmeyi kesmek istiyorum gece beslenmesini 18 aylıkken kesmeyi denedim başarılı da olmuştum oğlum sütler uyudu sabah uyanacak o zaman istediğin kadar emeceksin gibi şeylerle uyuttum 3-4 gün ağladı ama 1 hafta sonra alışmıştı sadece sabah 5 gibi uyanıyordu bazen çok erken uykuya geri dönemiyordu ama alışmıştı sabah emiyordu
Biz başka nedenden dolayı çocuk gelişim uzmanına götürdük işte bize böyle süt mü kesilir gece içirme gündüz içir böyle saçma yöntem mi olurmuş uydurmasyon gibi şeyler söyledi senin çocuğun alışmış ama bu öğrenilmiş çaresizlik dedi ne olacaktı alışacak tabi ağlayacak sen vermeyince çaresizlikten uyuyacak dedi beni çok kötü hissettirdi zaten çok zor bir dönemden geçiyordum çaresizlikten ona gitmiştim o da böyle diyince biz geri süt içmeye başlattık gece şuan uyanıp emiyor ama sütü tamamen kesmek istiyorum sabır taşı kullanacağım sanırım bana da tavsiye verir misiniz