Olric11 evet doğru kullanan sensin o yüzden aidatı sen oduyosun apartmanin ortak giderleri temizliği elektrigi vs için ödüyoruz ama aparmanin demirbaşı niteliği taşıyan asansörun motoru bozulmuş bu ev sahiplerini ilgilendirir profesyonel kiracıyim benden iyi kimse bilemez 15 senedir kirada surunuyorum ordan iyi biliyorum şuan oturduğum apartmanda da ziller çalışmıyor otomat bir basıyor bir basmıyor iki asansörden biri hep bozuk diğeri 2 günde bir bozuluyor ve her birini ev sahibimiz şunu der siz ödeyin kiradan düşün yani o öder şunun gibi oturduğun evde borular tıkandı su bastı bu seni ilgilendirir senin yaptığın sebepten tıkanmış su basmış tüm zarar sana aittir ama evin borusu delinmiş ise yani kullanıma bağlı aşınma olmuş ise bu da ev sahibine aittir onun gibi düşüncekler yasal hakların var ayrıca sozlesmen dolsa bile evinden memnunsan kuranı düzenli oduyorsan seni evden atamaz ben oturcam deyip oturabilmesi içinde ihtiyacı olduğunu kanitlamasi gerekir 2 sene boyunca da bir baskasini oturtursa ve bunu kanıtlarsan da sana kiranın 2 yıllık bedelini tazminat olarak ödemek zorunda kalır yasal haklarını bil herkesin dediğine bakma