Lilysa bebeğim 15 aylık. Doğduğunda sürekli ağlayan, aşırı gazlı ve kolik olan bir bebekti. Sadece bugün hiçbir şey yapmadan oturduğu zaman 7 saniye. Akşam yemeğini mama sandalyesinde ayakta durarak yedi ne yaptıysam oturmak istemedi. 3 gün önce gardrobumun kapağını rayından çıkardı. Yani sizinle aynı şeyleri yaşayan birçok anne var. Annenin stresi öfkesi bebeği etkiliyor bunu zaten biliyorsunuzdur. Ben ona tepki gösterince o da bana gösteriyor. Nasıl gülünce karşılık bulduğumuz gibi kızınca da aynı karşılığı alıyoruz bizi taklit ediyorlar. Bu aylarda bir bebeğin odaklanma süresi 5-10 dk dır. Oturup yarım saat aynı oyunu oynaması veya aynı kitapla ilgilenmesi beklenemez. Eğer anne baba demiyorsa göz teması yoksa size karşılık vermiyorsa hiçbir şekilde o zaman bir uzmana danışmalı. Fakat siz buraya bile o kadar öfkeyle yazmışsınız ki çocuğunuzun sakin olması hiç olası değil. Bahsettiğiniz evladınız. Otizim mi diyorsunuz bu söylendiği kadar basit olsa keşke. Öyle bile olsa daha çok özveriyle yaklaşılmalı. Hiperaktivite bozukluğu varsa yine ona göre bir çözüm sunulmalı. Ayrıca siz de yardım almalısınız. Her şey geçici bazen bunu unutuyoruz. Onlar bize muhtaç biz onları dünyaya getirdik. Robot değiller ki istediğimiz gibi olmuyor maalesef.