Lilysa Ben zihin engelliler öğretmeniyim. Kızım bay bay, gel gel yaptığında yanlış hatırlamıyorsam 1 yaşında falandı. Çok uğraşmıştım bakıp bakıp yapmıyordu ben artık çileden çıkmıştım ne zaman yaparsa yapsın artık yeter moduna girmiştim ertesi gün bana işe giderken bay bay yaptı. Yani demem o ki biz bir şey öğretmek için ısrar ettikçe onlar da yapmamak için ısrar ediyor. Öncelikle bu konuda bir rahatlayın. İkincisi otizm var veya yok demek için çoook erken en azından 18 aylık olmalı ama göz teması varmış halasıyla gülüyormuş falan demek ki bir problem yok yani sanmıyorum. Ben, kızım ilk doğduğunda bir gece artık kafayı yiyecektim 2 aylık falandı. Ailemle aynı şehirdeydik ama 1.5 saat falan mesafe vardı aramızda. Gecenin yarısı artık kendimi öldüreceğim falan demeye başlamışım öyle bir sinir harbi yani çocuk çatlıyor ağlamaktan.. Eşim annemi aradı durum böyle böyle diye ben ne kadar kızsam da. Annem tamam ben geliyorum dediği anda benim sakinleşmemle çocuğun kolumda sızması bir oldu. İlk defa o gece annemin yanında 3 saat falan deliksiz uyumuştu. Sonrasında dikkat ettim ben ne zaman gerilsem o benden daha çok gerildi. Annemin sakinliği ile sakinleşti.
Kızım 19 aylık artık bez almak, üstünü değiştirmek falan lüks inanın. Bezi kendi çıkarıyor popişinden öyle çıplak çıplak kaçıyor. Kaka yaptıysa kendini atıyor kucağıma alıp bi yere yatırana kadar 10 kez düşürme tehlikesi yaşıyoruz. Eline pamuğu alıp kendi silmeye çalışıyor her yere bulaşıyor🤣🤦🏻♀️ üzeri ıslanıyor, pisleniyor değiştireyim diye çıkarıyorum morarana kadar ağlıyor giyinmemek için kendini yerlere vuruyor.
Sebze, meyve, baklagil ağzına sürmez. Köfte, et yer onı da yanında lifli bi şeyle yemediği için sürekli kabız olur uğraşır dururum.
Su ister suyu yüzüme bakar güle güle evin ortasına döker🤣🤣🤣🤣
Alerjik bir çocuktu emziricem diye 1 sene salatalık, patates, ekmek, pilav yaşadım. Ona yedirecek bi şey bulamadım doğru düzgün…
Dışarda bütün çocuklara, kedi köpeğe sarılır tatmadığımız salgın kalmadı hepsini oldu, hepsini…
İnanın gülüyorum ama şu an hala ayağımda sallıyorum uyumadı bir türlü ve ben de dün 4ten beri ayaktayım. Demem o ki hepimize zor. Sabırlı olun. Huy bu mükemmel uyumlu bir çocuk olmaz bence yakın zamanda ama konuştukça, cilve yaptıkça, sarılıp öptükçe her şey daha güzel oluyor inanın❤️