Lilysa 1 yaşına bile yeni girecek bir bebekten çok fazla beklentin var. Benim oğlumda 1 yaşına girecek kaç doktora gittim her biri uzun zamandır bu kadar haraketli bebek görmedim diyor. Bez değiştirme şeklimi geçenlerde bir arkadaşım gördü şaşırdı. Kapıdaki eşiği söker, salondaki peteği söker, parmaklarını kapının anahtar deliğine sokar. Öyle biri yazmış gel gel yapması lazım bay bay yapması lazım diye hayır yapmıyor benim oğlum. Çok şükür ki bir sorun yok yani istemiyor her bebek aynı gelişimi göstermek zorunda mı? Etkinlik yapmaya çalışman için çaban çok güzel taktir ettim ama bu yaştaki bir çocuk ya atar ya ağzına sokar. Uyku konusu gece gündüz hiç uyumuyorsa evet problem bir doktora görün ama gündüz sadece yarım saat uyuyorsa bu bana absürt gelmedi benim oğlum da bir dönem bunu yapıyordu. Hatta söylediğimde arkadaşlarım çok şaşırmıştı 6. Aydan beri neredeyse iki uyku yapmıyor. Sinirini, yorgunluğunu, stresini anlayabiliyorum ama bu nasıl çocuk diyerek isyan ediyorsun yapma. Bizim oflayıp pufladığımız çoğu şey bir başkasının hayali. Belki şu an evladı olmayan bir aile çocuğum olsun da yaramaz olsun uyumasın razıyım diyordur, kim bilir.. Hepimiz bu konuma geliyoruz mutlaka ama sakinleş böyle kalmayacaklar hep. 💖