Elvinemine hemshireanne ele tek olmaq yaxsidi oz istediyin kimi böyüdür sen .elebilki hami yigisdi menim usagimin basina oyun acdi .kurlesdirdiler sonra qiraga cekildiler ee.inan ne zulmle boyutdum helede boyudurem .bu ikinci usagin hec dermanlarinida duzemmeli ice bilmirəm qızım imkan vermir
Elvinemine ZeydsMom men Nihat Hatipoğluna qulaq asmisdim o gunah sayilmir demisdi ..mencede sayilmaz cunki spral pramoy borunun icine girir ve usaglig divarina yapisir .yaniki faleykol ec usagliga gele bilmez mence
hemshireanne ZeydsMom Özetle: Spiral, sperm ile yumurtanın buluşmasını engeller veya döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesini zorlaştırarak hamileliği önler. Yumurtanın döllenme ehtimalıda var malesef
ZeydsMom hemshireanne dollenende onsuzda tutunirsa hamile qalirsan ve belece usag dunyaya gelir. Ne usaglar var elinde spiralla dogulan 😁
hemshireanne ZeydsMom döllenmiş yumurtanıda qoymur tutunmağa deyir. He onsuzda heçbşr qorunma üsulu 100% deil
hemshireanne ZeydsMom mence yoxe sunni Şie fikir ferqliliyi başqadı. Chat gpt deyirde spiral spermlerin yumurtaya ulaşmasını engelliyir beledise alimler deyirli halaldı olar. Ama bir nüansda varki handıda sperm gedib yumurtaya çatıb döllenme baş vere bilen ondan sonra spiral tutunmağa qoymaz onda abort hesab olunur alimlerde deyirki haramdı
Elvinemine ZeydsMom he olabiler .onlarin bezi qebul etdiyini biz siələr qəbul etmirik .meselene onlar imamlari qəbul etmir amma biz inaniriq..ay qızlar əstəğfürullah estegfurallah.men bi defe yutubda ateist bi profile denk gelmisdim nese dinden soyumusdum imamlara inanim gelmirdi.qurana and olsun yuxumda gordumki imamam huseyn s.ə.s .atla gelir basini kesiller qilicla geldiyi yerde .menim qabagimda gol var o golun icine dusur gol qipqirmizi qan .olur yuxudan qalxdim o qədər tovbe etdimki 🥲😭allahi tanimayana nehlet
Elvinemine hemshireanne as ne ferqi varki ee deri alti impilant da olsa bele mayalanmis yumurta huceyrseni mehv edir .yaniki bunun baska ne kimi qorunma yolu olabilerki axi🤦men mulaice etdirmisem nece iller meselen yumurta birlesib falan mene tutunmayib belkede tualete falan düşüb bunun gunahini indi men dasiyiram?yoxsa bedenim?.ele gunahlari duusnurek vallah omrden gunden gedir .zaten herkes bu dunyada gunahkardi neyese göre.ele dogub tokub baxmamagada en boyuk gunahdi .men spral taxdiracam vallah gunah olsa bele ,
hemshireanne Elvinemine dini bilgin yoxdu asi danişma. Senin uşağın düşürse sene niye günah olsun ay gözelim neyse bu söhbeti bağlayaq
ZeydsMom Elvinemine men eslnde sunniyem 😄 yeni nenemden atamdan gorduyum qederiyle asura falan onlar imamlari o qeder sey etmir nece deym mecbur zorla yayildigin deyirler sieliyin qan tokerek bunu duz deyirler eslnde tarixdede oxumusuq. Onlar mehemmed peygemberin yoluynan gedir onu deyir durur . İndi yoldasim siedi. Men eslnde ayirmiram men ne sunni ne sieyem deyirem. Ama deyirler sunni qadin sie kisiyle evlense avtomatik sie olur mence bu cox mecburu menasiz bi seydi. Nebilim sistani falan kimdise ona baxirlar edirler bunlarn hecbiri mene maraqli deil. Oruckuqda bele birbirine girir camaat iki hisseye nolunur birbirinin behsine. Dovlet oruc tutulsun deyir normal hami baslayan kimi sistani bir gun sonra basladir bunu bele oyuncaq edirler ona gorede men bu kimi seylere ne qarisiram ne bisey. Ne sunniyem ne sie . Nerminem 😁 evel yoldasim deyirdi ele sey olabilmez ikisinren birisen sora ozude gorduki bunlar hamsi insanlari bolmek ucun biseylerdi oda day ele sey demir
Elvinemine hemshireanne he baci men sızı kimi kitabdan oxumamisam esitdiyim qədəriylə dedim meraktan🫠he bagla getsin.dini sohbetlerden qorxuram men axırıncı sefer gördüyüm yuxudan sonra🤐😬
hemshireanne ZeydsMom mende sunniyem bizde heç olmur o söhbetler şieler yoxdu burda. İmamları şey etmir deyen HzHesen hz Huseyn hamısı sehabelerdi hamısını bizde sevirik Peyğamberimizin neveleridi. Sadece şieler oeyğamberden önde tuturlar onları. Birde hz Ebubekr hz Ömer onları sevmirler ama biz hamısını eyni sevirik
ZeydsMom Vicdanin olmuandan sonra bi ureye toxunmadiqdan bi yetimin basina sigal cekmedikden yardim etmedikden bi heyvana su vermedikden sonra haa muselman ol nebilim sunni sie ol. Ferq elemr. Menim sinifyoldaaim var ateistdi ama ele gozel isler gorur. Onun islediyi hamsi usag evindedi heyvanlara yem su. Kasib ailelere yardim edir. Xeste usaglara onkoloji xestelere falan hemse birseyler edir sevindirir. Evel men bakida olanda menle edirdi hamsin menim ne qede usagm vardi onkolojide. Ama tesuf o usaglarn coxu melek olurdu ve cooox pis olurdum herdefe. Gunlerle ozme gele bilmrdm. Elebil uje biz gedende orda bilirdilerde bizim baxdigimiz usaglari . Evlerine qayidanlarin evine de gedirdik ad gunlerinde falan. Ne qede sekillerm vare menim o usaglarla 😍 sora men evlendikmrayondayam gede bilmrem day ama yoldasm pul yardimi edir yenede men islemrem deye artiq. O qiz da ozu tekbasinadi bu deq.hersey edir. Tesevur ele o cehenneme gedir muselmanlara gore. Ama namaz qilib menim usagmin dusmesine sebeb olan qaynanam ceneete. Cox ironik ve gulmeli olar.
ZeydsMom hemshireanne hede sevmek basqa ama asurada qamcilayirlar hoqqa verirler nebilim bele seyleri onlar qebul elemrdi atam gulurdu hetta. Ama onlar imamlari peygemberden ustun tutur deye o menada sey elemrler . Ama bizde ele deyil peygemberin yoluynan gedilir quranla. Ama onlar coxu ozlerine kitap cixarblar sielere aid onnan hereket edirler. Hetta burda coxu siedi sunni yoxdu. Menim sunni oldugumu esidende aaa nece sunnisen zad bele sey elemisdiler elebil bunlar soradan qebul etmeyibmis kimi sieliyi. Hamsinda evinde eyni kitablar sie nebilim ne uzun uzun adli. Qurani acib oxumazlar onu oxuyurlar butun gun. Bizim evde quran var meselen men quran oxuyuram onlar bele birteher baxir
hemshireanne ZeydsMom hede şamaxılılar şie olur deye bilirem mende😂 eynen düz deyirsen. Bizde kiçik yaşlardan quran oxumaq öyredilir ama menim heçbir şie tanışım quran oxuya bilmir
ZeydsMom hemshireanne hee yoldasimda ele dediki nece olur samaxili sunni. Dedim vallah orda butun qohum eqraba hamsi sunnidi bidene padarlar falan siedi. Bizde hami sunnidi ata teref. 😄 Anam siedi ere gelende nenem o vaxt hoqqa veribki sen siesen sunniye nece ere gedirsen dusmencilik zad kimi baxir cox sie buna. Ama meselen atamin anasi hec vecine deildi bele sihbetleri acmazdiki o siedi men sunni zad. Yeni onlarr ozlerin subit eıemeye bir nov hemse dediklerini sieliyi ele yaymaga calisirlar esrlerdi dayanmirlar. Ama biz heckimin beynine soxmuruqki davay tezol bu yolnan gel. Cox curuycuduler yoldasimada direm hemse evel eseblesrdiki gunahdi sora gordu duz direm ne gunah onnarn elediyi gunahdi bolurler insanlari 🤦♀️
hemshireanne ZeydsMom aha onlar düşmen kimi baxırlar bize lenet fln oxuyurlar ama sünnide heç lenet oxumaq yoxdu. Padarlar kime deyirsiz? Burda azerbaycanlılara padarlar deyirler padar dili fln
ZeydsMom hemshireanne padar bezi rayonlarda bi qrup kendili olur padar kendi falan olur orda yasayirlar. Samaxida meselen padarlarin yasadigi kend var. Biraz basqa curduler onlar. Quba qusar masalli ve cox rayonda var. Padar eslinde bi tayfadi qedim xalq kimi bele deyekde. Meselen burdada sabirabaddada padar yolu var padar kendidi. İnsanlari cox kasibdi col isinden basqa hecne bilmr cox geride qalmisdilar. Secilirler biraz o kendin insanlari. ona gore ayrimciliq olur. Ama orda azerbaycanlilara niye padar deyirler onu basa dusmedm ne elaqe . Hamsina ele deyirler yoxsa mueyyen rayonun kendin camaatina.