crazyymommy Dolores Uyku tulumu elim kolum ve çok şükür çok sık hastalanmaz oğlum. Üstünü aslaa örtmez örttüğüm anda uyanır 5dk tutmaz üstünde. Tulum olmasa donar çocuğum. Kaloriferi ne kadar yaksak da evimiz soğuk oluyor kuzey cephe çünkü.
bircemoms Dolores e dereceye göre tog değerleri var her bebekte farklı benim bebeğim daha serin seviyor mesela 3 farklı kalınlıkta uyku tulumumuz var bizim odanın sıcaklığına göre ayarlıyoruz üç aylıktan bu yana uyku tulumu kullanıyoruz bebek boğuldu veya üzerini açtı derdi olmuyor anne olmadan önce çok gereksiz buluyordum şimdi bulana şükrediyorum
helinsila Dolores kesinlikle öyle ben kızımda hiç kullanmamıştım çünkü üstünü açmıyordu ama oğlum çok döndüğü için ustunude açtığı için kullandım ve hasta oldu illaki terliyor ne kadar olursa olsun
yorgunanne__ helinsila evet şu an saat 3 burnu tıkalı bir şekilde ağlayarak uyandı hasta olmuş çıkardım normal eşofman sweat giydirdim üstünü de çok kalın olamayacak şekilde örttüm aslında ben istemiyordum ama eşim üstünü açıyor hasta olur dedi yine hasta oldu çocuk değişen bir şey olmadı
Dolores @adm admin rica etsem bu postumu sabitten kaldırır mısınız gereksiz tartışıldı yanlış anlayanlar oldu ben tüm uyku tulumlarını kötülemek ya da gereksiz göstermek istememiştim bazı arkadaşlar çok kırıcı konuştular, bu basit bir tulum postu iken hakaretvari yorumlar okudum. Kaldırmanız hatta silmeniz daha isabetli olabilir 👍🏼
kader539_ Dolores herkes fikrini dile getirirken ya saldırgan ya savunur bir tutumla getiriyor bende farkettim bunu bu formda bunu çok kez gördüm ve çok tuhaf bu insanların normal hayatlarında da kendilerini düzgün bir şekilde dile getirmemesinden kaynaklanıyor bu durum bence. Yani ılımlı konuşmayı zaten bilmeyen hep saldırgan savunmacı tipler.
PeekaBoo_ Dolores ortamın derecesi değil kıyafet etkilidir, doğru havada doğru kıyafet tercihi hastalığı önler. Elyaf dolgulu uyku tulumları zaten önerilmiyor eğer oda ısısona uygun tog değerinde pamuklu bir tulum kullanırsanız bu durumu yaşamazsınız ama ortama göre kalın tog değerinde bir de elyaf dolgulu tulumla çocuğun terlemesi de hasta olması da çok olası. Oğlumla üçüncü kışımız ve hep uyku tulumu kullandık şuanda da üzerinde%100 pamuklu bir tulum var hatta çok şükür gece terlemeye bağlı bir hastalık öksürük vs yaşamadık
zoyagmur Uyku tulumunun maksadi guvenli uykuyu saglamak. Bebegin ustune ortulen pike/yorgan vs yuzunu kapatip nefessiz kalmasina neden olabilir. uyku tulumu giydirmeyi tercih etmiyorsaniz da cocugun ustunu ortmekten ziyade usumeyecek/terlemeyecek sekilde giydirmeniz daha guvenli olur diye dusunuyorum. Para tuzagi olduguna katilmiyorum kisacasi.
daha_ben_buyumemisken Dolores kaç tog kullandınız ki? Tog ve ortam sıcaklığı dikkate alınarak giydirilirse dünya rahatı bişi bence
minikannsi Dolores bu postu görüp aklımda deli sorular oluştu 🤣🤣🤣 benim bebeğim 4 aylık tulumla mi yatrmaliyim neden tulumla uyutuolar die düşünüp araştırmaya koyuluyum saolasin🤣😭
kader539_ minikannsi ne kadar iticisiniz yani bu alaycı dalga geçerek hele hele ayy gülmekten öldüm emojileriyle yorum yapan insan kadar itici insan yok ya .yorum yapın fikrinizi belirtin ama bu dalgaya vurarak yorum yapma şekli nedir ya sanki küçük ergen gibi .
Minnakordek Dolores her duyduğunu değil de ihtiyacın olanı alsan ( genel konuşuyorum) gereksiz diye bişey olmazdı. Kaloriferli sıcak evlerde uyku tulumu saçma benim kız da üzerini ortmez ama evim sıcak kalkıp tulum giydirmem saçma olur ama evi daha serin olan biri için belki de kullanışlı hayat kurtarıcı bı üründür. bizim evler merkezi ve birkaç komşumun giydirdigini gördüm eminim ki duymuşlar sağdan soldan geri kalmamak için alıp giydiriyorlar tog mog nedir bilmem çünkü hiç ihtiyacım olmadı araştırmadım evimiz en sogum günde bile ince bı pijama takımıyla gayet güzel oluyor elyaf sağlıksız tabi de elyafa sıra gelene kadar tonla sağlıksız ürün var üzerine orttugumuz yorganlar yastıklar hepsi elyaf
453987 Dolores merhaba bende bu fikirdeyim kesinlikle doğru. Ben bebeğime küçük yünden iki tane incecik göğsüne be sırtına koy al için minder gibi bsey diktim pijamasının içine koyuyorum hem üşümüyor hemde terletmiyor.
Tubanurrr Tatlican katılıyorum ben de dereceyi düşürüp giydiriyorum hiç hasta olmuyor terlemiyor usumuyor 23-24 te tulumla terler
userbsss Dolores valla haklısjnız kışın evim hep 23 derece falan olurdu gecen gıydırdım cocuk terlemıs bodaha da gıydırmedım
mdea Dolores valla bende daha geçen gün durup düşündüm de mantıklı olanın giydirmenwk olduğuna kara verdim. Şöyle ki; gece yatarken doğalgaz açıldığı için haliyle oda sıcak oluyor ve tulumla başlıyoruz geceye. Sabaha karşı ise doğalgaz kapatılıyor ve hva soğuk oluyor. Tulum elyaf. Gece doğalgaz ile sıcak oluyor sabaha karşı anca görevini görüyor. Bi sıcak bi soğuk baktım olacağı yok. Giydirmiyorum. Evet ben kalkıp kontrol ediyorum gerekirse battaniyesini kolunun altına sıkıştırıyorum saat başı bakıyorum 🤷🏻
ays45 Dolores tam tersini düşünüyorum. Yazın da kışın da uyku tulumu kullanıyorum. 24 derece uyku için yüksek bir derece. Çocuğunuz terlediği için hasta oluyordur. Derece ve tog seçimi önemli. Ama size şu konuda katılıyorum. Elyaf kullanımını bende tavsiye etmiyorum. Pamuk daha kaliteli ve terletmiyor.
Birdunyabircennetannesi Dolores Ben sizin gibi düşünmüyorum Tabiki dereceye uygun tog değeri almazsanız terler Bebeğiniz şuan küçük sanırım büyüyünce üstünü örttürmüyor sürekli açıyor Mesela oğlum 3.5 yaşında kendi odasında uyuyor gece yatmadan örtüyorum hemen açıyor Yani o yüzden uyku tulumu tercih ediyorum odanın ısısına göre aldım terleme durumu söz konusu olmuyor
nrtlc Peki yeri gelmisken, oda 24.8 derece gozukuyor, kac tog giydirmeliyim? Ben hafif usuyorum bu derecede, 1 tog sanki ince ben giysem gece onla usurum. (Biz ayni odada sortlu pijama ustune battaniye ortuyoruz bazen usuyorum mesela)