aysima108_ 4 yaş kesinlikle hem kendi ihtiyaçlarını giderebilecek yaşta oluyor hem uyku falan en azından düzene girmiş oluyor yani illa 1-2 yaş arayla doğurup anneye iskence çekmesine gerek yok iki oyun oynayacaklar diye çünkü kardeş bunlar 10 yaşta olsa oynayacak olan oynar zaten illaki kendi arkadaş çevreleri olacak küçükkende büyükkende yani bence bakacak olan sizsiniz sağlıksız yetişen ard arda yapışan çocuklardansa annenin yetebileceği zaman diliminde olması herkes için daha hayırlı diye düşünüyorum benimkilerin arası 5 yaş ben 30 yaşındayım büyük 5,5 yaş küçük 5,5 aylık tek sıkıntımız anaokuluna gitmesi oldu yani ufaklıkta bir süre gel git zorlandık yani tam yoğun emme zamanına denk geldi he şimdi rahat mesela he bide hastalık Faslı var okuldan hastalık çok geliyor ufaklık küçük ikisi birden hasta büyüğe babası bakıyor gece küçüğe ben ama ufaklığım 1 yaşında olsaydı daha rahat olurdu sanki ama büyükte okula başlayınca akşama kadar okulda kafası dağılıyor kardeşini özlüyor falan o yönden iyi oldu yani çokta zorlanmadım aslında gurbet olmasına rağmen eşim çok destek tabi iş ev modunda hep yükümü alıyor büyük olanı özellikle o ilgileniyor evde olduğunda yani diyeceğim ben ard arda yapamazmışım mesela bunu anladım