Bnm iki oğlum arasında 5 yaş var. Arada iki düşük var planladığım bu değildi esasen. İlk çocuğum özel gereksinimli zihinsel bir problemi yok çok şükür ama kendini ifade edebilmesi, yaşıtlarına biraz yaklaşması için onu desteklmk üzerinydi bütün programlarımız. Özel durumundan dolayı bütün odağımız o olsa ikinciyi planlamasak diye geçti bi süremiz. Sonrasında 2. Çocuğum olmasını istediğime kanaat getirdiğimde düşükler girdi araya filan velhasıl hayırlısı böylemiş diorum.Normalde isteğim araya 2 yaş koyup planlamak ve aralarında 3 yaş olmasıydı ilk çocuğum da olmadan evvel.fazlası oyun arkadaşlığından çıkar diye. Ki bnce öyle. Biri yaklaşık 1 yaşında diğeri 6. Ortak bi oyun alanları yok. Hesaplıyorm biri ilkokulkwn biri ortaokul filan arkadaşlık etme treni kaçtı. Ama rahatlama açısından bu yaş aralığı iyi. İlk çocuk okulda bn evde küçükle tekim şuan. İş çıkışı baba büyüğü alıp geliyo e eş desteği ile birlikte götürüyoruz bu şekilde. Yaz dönemi ikisi evdeyken de problem olmadı ama büyük ister istemez ihmal edilebiliyor biraz. Bu da vicdan yaptırıyor yetişemiyorum diye. Bnde işe başlayacağım şimdi biri okulda biri babannede akşam evimizde toplaşacağız bakalım. 5 yaş olması aklı erdiğinden bebeğe zarar verme noktasında bi sıkıntı oluşturmuyor. E inkar edemem faydası da oluyor. Kriz anlarında şunu getirir misin götürür müsün vs. Ben çok bunalmadım 5 yaş iyi geldi bana. 1 2 yaş da büyüğün ilgisinden çalmak oluyor gibi biraz. İdealı 2 4 arası gibi geliyor bana. Ama aileden aileye değişir. Bizim ilk çocuğun özel gereksinimli olması gibi. Ya da fıtrat gereği ilk bebeğiniz çok zorsa biraz bağımsız olana kadr zaman vermek gerekir die düşünüyorum. Ya da çok akıllı ve bağımsızlığını ilan eden bir bebekren bahsediyorsak 2 yaş da iyi gibi. Ekonomi vs girmiyorum bile o konulara. Her ailenin dinamiği farklıdır.