hilaaldaban Arzucln yani gerçekten Allah kolaylık versin gerçekten çok zor huy mu edindi bir derdi mi var ben anlayamıyorum sürekli kalkıyo ağlıyo yalancı meme ile kucağımda sakinlemşyor illa memeye gelecek vs
cinar23 Bizim de o aylarda çok zordu , ağlamalar ,sık uyanmalar , huzursuzluğu. Sonra 4. Ayda diş çıkardı o zorluyomuş sanırım. Sizin de öyle bi durum olabilir mi damaklarında kızarıklık, diş belirtisi filan var mı
hilaaldaban cinar23 Yani sert gibi alt damakları şiş ama bilmiyorum diş mi başka bir derdi mi var ama ben delirmek üzereyim o kesin çok huysuz mızmız
Motherqueen_ hilaaldaban 18 aylik bebegim gece belki 10kere uyandi 10dan sonrasini saymadim ve sabahin 6sinda tamamen uykusundan kalkti.. 18 aydir uyku nedir bilmiyorum benimkisi uyumak degil goz dinlendirmek resmen allah butun annelere kolaylik versin
hilaaldaban Motherqueen_ Amin canım amin gerçekten çok zor yani ne dertleri varda uyumuyorlar ben anlamıyorum
hilaaldaban bsrakurt bi benimkinde çok herhalde arkadaşlarımın çocukları maşallah mışıl mışıl benim ki zırıl zırıl aslında uykuyu seven bi bebek uyumak istiyor ama ne derdi varda buna engel oluyor bilmiyorum
bsrakurt hilaaldaban uyuyamadığı için de çok huzursuz olur doktora götürmediyseniz bı götürün derim bizimkide öyleydi hastaymış çocuk ondan uyuyamiyormuş kolik bir bebekte olabilir 😥
acemian hilaaldaban bilmiyorum sizin bebeğinizde etkili olur mu ama ben bebeğimi ne zaman ince giydirmeye başladım bebeğim daha huzurlu uzun uyuyor
ahseney Karnın tok altını temiz olduğuna eminseniz Hastalık vsden şüphelenmıyorsunuz Her Bebek’te olduğu gibi uyku problemi olabilir.İnanın çok araştırma yaptım bu konuda uyku düzeni oturtma konusunda kucakta pış pış sesi veyahut beyaz gürültü ile uyutmayı deneyin koyduğunuz yere sırtına yastık dayamalı sıkışık his olsun diye yan yatırın 30-40.dk bir uyanma oluyor döngüyü atlatamadıkları için tabii bu süreçte beyaz gürültü hep açık olsun dışarıdaki seslere çok duyarlılar kedi gibi hemen kalkıyorlar beyaz gürültü bunu engelliyor uyandı diyelim tekrar emzik ve tekrar kucakta uyutma uzun sürebilir ama zamanla kısalıcak inanın ben çok uğraştım yalan yok hep başında bekledim döngülerini atlatamıyor diye ama işe yaradı sonu aydınlık yani üzme sıkma canını bu günler gerçekten geçiyor zamanla kendi kendine uyuyan bir bebeğe dönüşüyor.Desteksiz uyku için zamana ihtiyacın var ama onada alışır bebeğin merak etme ben ses aç derim seste rahat uyuyorlar uyansa bile yine uyut kaldırma 1.30-2 saate tamamlamasını bekle uykusunun
cnruya ahseney beyaz gürültüyü doktorlar tavsiye etmiyor kolik bir bebek değilse açmayın derim alisiyorlarmis buyuyuncede hep aynı sesi arıyorlarmis
cnruya hilaaldaban benimkide 5aylik uyku problemleri 3bucuk aydan itibaren başladı çünkü 4.ayda uyku gerilemesi var atak uyku düzeni bozuluyor çoğu arkadaşım yaşadı bu durumu aksam benimkide daldı derin uykuya 11de daha 1bucukta uyandı aglayip mırıldanarak hep salladım saat 4oldu uykusuzum aynı şeyleri yaşıyoruz sabır sabır 150cc mama veriyorum uyandığı zaman açken uyumuyor bide mamadan sonra gazını çıkartıyorum biz metsil diye gaz damlası kullanıyoruz yatmadan önce emzigini batırıp damlaya ağzına ver gece pirtlayip duruyo gaz problemi yasamiyoruz
hilaaldaban cnruya Nurse hurveysin colex şurubunu veriyorum geceleri her uyandığında 150 cc mi veriyorsunuz gece kaç saatte bi besliyorsunuz
ahseney cnruya buna katılmıyorum maalesef.Bebekler küçükken çıt sesine kalkıyorlar fıtratları gereği sese kalkmayan bebek görmedim (küçük aylıkken4-5-6)büyüdükçe yetişkin uykusuna kayıyorlar buda 9.aydan sonra oluyor hangi uyku eğitmenini izlediysem hepsi ses açmayı öneriyor ki bence sağlıklı uyku için olmalı.Ses açıkken uyanan bebekler döngüyü atlatamadıkları için uyuyamıyor.Kendim deneyimlediğim için söylüyorum yavaş yavaş sesi kısarak sessiz ortamda uyutmak da mümkün yine bizim elimizde bu ben şuan yavaş yavaş kapatma evresindeyim beyaz gürültü benim resmen kurtarıcım oldu 9 ay boyunca o yüzden tavsiye ediyorum ☺️Beyaz gürültü açıkken 2 saat uyutmak mümkün hayal değil 🤩
Fattun_ hilaaldaban bebeğiniz kolik olabilir mi kolik bebekler çoğunluk ağlar uyuyamaz gazdan gaz çıkarmada aşırı zorluk çekerler ben kızımdan biliyorum eğer kolikse bir dönem sonra geçer
ahseney Bir arkadaşımın bebeğine açmak istememiş ama uyanmasından yakınıyordu bize geldiklerin (5 aylık) kucağımda pış pış ile uyuttum ve pış pış açık kaldı bebek 1.5-2 saat uyudu arkadaşım max 20 dakikaya uyanır demişti oysa ki ama öyle olmadı çünkü onu rahatsız eden çevresel bir ses yoktu buda ek bilgim olsun 💐
Aintyourmama Mutlaka bir derdi vardır yavrucagızın bu kadar çok uyanması normal değil Allah yardımcınız olsun