Minnakelifim
Bende merkez primeda doğum yaptım. Acil sezeryana alındım. O anki panik ile kabul ettim. 37 haftalık doğum yaptım. Doğum sonrası bebeğin solunum sıkıntısı olduğunu söyleyip merkez hastanesi Yenidoğan yoğun bakıma sevk edilmişti. Doğum yaptığım doktor bebek sağlıklı 3-4 güne çıkar merak etmeyin dedi. Ancak oğlum 28 gün kaldı küvezde.
Ciğerleri gelişmemiş denildi ama ağzında burnunda hortumdur, nefes almasına yardımcı olabilecek birşey yoktu. Enfeksiyon riski var deniliyordu temas etmek yasaktı haftada 2 gün beş dakika görüyorduk sadece. Götürdüğümüz bez, ıslak mendil, mama beğenilmiyordu hep pahallı markalar isteniyordu.
Bebeğim kuvezden çıktı tortikolis, reflü, gözünde hareket kısıtlılığı gibi sorunlar çıktı ortaya bunları 28 günde fark edemediler mi?
Benimde aklıma soru işaretleri var Google yorumlarda baktığımda yeni yapılmış bazı yorumlar gördüm. Hastane belgelerini uzman bir doktora götürüp bu bebeğin küvezde yatmasına gerek yokmuşki denilmiş. Bende öyle yapıcam duruma göre şikayetçi olmayı planlıyorum