Gamzeli03 Aselinannesii1312 cnm gaz olduğu iciby yapıyor kesik kesik kusması üşüttügü için gaz için ben zinco aldım birde elma yağı ayaklarının altına sürüyorum bir damla göbeğine yapıyorum zincir kemiğine mentollü gibi kokuyor ama yakmıyor çok rahatlıyor bebek bende rezene kimyon yiyip içiyorum sıcak tutmak gerekir kendi de
Aselinannesii1312 Gamzeli03 üşütme derken hastalık olarak mı yoksa o an üşüdüğü için mi olur ? Bende sab simplex gaz damlası kullanıyorum. Ama bebeğim sıcağa gelemiyor hemen isilik atıyor. Ne yapmam lazım bilemiyorum şaşırdım kaldım bende çok gazlıyım benden ona geçiyor kesin. Annemde kesik kesik kusması Süt fazla olduğu için iyi bir şey diyor kime inanacağımı şaşırdım doğrusu 😢
Aajrl12 Benim bebeğim 1 ay 23 günlük bizde arada sırada oluyor kafasını emzirirken yukarda tutuyorum yan yatırıyorum ama sürekli kendisını düzeltiyor hıçkırık tutunca emzırmeye korkuyorum açıkçası
Gulay77 Hazal_annesi bende aynı durumdayım acaba ne çözüm buldunuz dr 2 tane ilaç verdi ikisini de denedim yine aynı hiç bi değişiklik olmadı daha 2 aylığız
Hazal_annesi Gulay77 4 ay 12 günlük olduk hâlâ bitmedi. Gaviscon şase + moltium bize çok iyi gelmişti ki 4. Aya kadar zaten 4.ayda reflü resmen tavan yapıyor. Şuan bi tık rahatız ben emzirdiğim için yediklerime dikkat ettim baharatlı kızartma aşırı yağlı aşırı salçalı yemedim biraz rahatladı
Aajrl12 Aselinannesii1312 bebeğin gazı fazla olmasın diye ayaklarını sıcak tut benim bebeğimde gazlı ama ayaklarını sıcak tutunca rahatça çıkarıyor /kayısı kompostosu iç oda ıyı geliyor
Gamzeli03 Aselinannesii1312 sen kendine dikkat et ayaklarına sırtına üşütme çorap yelek mutlaka olsun üstünde senden geçiyor bebeğe malesef bende de gaz çok oluyor kimyon tohumu al çay gibi demle yemekler de kimyon olsun mutlaka rezene anason çayları var karışık onlardan iç kesik kustugu zaman kokla ekşi ekşi kokuyor ise bebek üşütmüş sade süt gibi kusuyor ise o süt fazla fazla olanı çıkarıyor demek cnm
Raniniii HappyKids 50 gunluk bebegim var ilk zamanlardan beri hickirik olayimiz hep oluyor bazen gunde 1 bazen 3 kere falan tutuyor kusma durumumuz yok saglik ocagindaki hemsiremiz midesi büyüdüğü icin hickiriyor sorun yok demişti hergün de hıçkırıyor
Raniniii Aselinannesii1312 memede benim kizimda ayni ikinmaktan memeyi sündürüyor gaz sorunumuz var kafayi yemek uzereyim neler yapiyoruz gene aynı derin soluksuz uyuyamiyor
Aselinannesii1312 Raniniii yani şöyleki gaz damlası veriyorum ama onun dışında havlu ısıtıp karnına ve ayaklarına koyuyorum gaz masajları yapıyorum işte karnına saat yönünde daire çiziyorum yana yapıyorum internete gaz masajı yaz çıkıyor canım
ikibebek Sukusu_ reflü değildir o çok farklı sürekli kusan kilo alamayan bebeklerde oluyomus ben doktora söyledim fazlasını kusuyordur midesi büyüyor dedi hıçkırık icin kilo alımına baktı çok güzel reflü degil dedi
Sukusu_ ikibebek biz de çok nadir kusuyoruz. Belirtiler benzer bende doktoruma sorarım kontrolde ama rahatladım teşekkür ederim 😌
Raniniii Aselinannesii1312 valla biz günlük rutinimiz gaz damlamiz var 30 damla toplamda bir tanede nurse takviyesi var ondanda 5 ml aliyor muskat veriyorum tirnak ucu kadar masaji var uykuya geçmeden once gun icinde her altini actigimda gene kisa masaj yapiyorum birde alnanyadan bir krem aldik gobek cevresine saat yonunde uygulayip sürüyoruz ama gene aynı gazini cikarirken hala cok zorlaniyor
FatmaDanis ikibebek aynen emdikten sonra hickirmasi midesinin buyumesi icin oluyo ve bazen usudugundede hickirir derler o nekdr dogru bilmiyorum tabi
Mlk33 Hazal_annesi bnm bebegim de reflü daha 22 günlük agız burun fışkırıyor kusarken birazda olsa önlemek için yaptıgunız bişey varmıydı acaba
Hazal_annesi Mlk33 dik emzir emdikten hemen sonra yatırma. Başı yüksekte yatır hep. Daha çok küçük biraz büyüyünce ilaç verir zaten doktor
Mlk33 Bellabells bnm bebegim de 24 günlük reflü var agız burun fışkırıyor kusarken önlemek için yaptıgunız bişey varmıydı acaba
Safissssss Mlk33 doktor.ilaç.veriyor ama ne. Kadar etkili bilemedim,yatarken içiniz rahat etsin diye reflü yastığı kullanabilirsiniz başı biraz daha dik emzirebilirsiiniz, nazik şekilde gaz çıkarabilirsiniz
Mlk33 Zeynl aynı dert bizde de var henüz 24 günlügüz dogdugu günden beri kusuyor agız burun kusuyor hatta geçenlerde kusmugu bogazına kaçtı morardı nefessiz kaldı çok korkuyorum yine öyle olucak diye Allahım evlatlarımızı bize bagışlasın inşallah
Kereminannesi16 3 ay 12 günlük oldu oğlum doğduğundan beri aynı kusuyo önlük ağız bezi yetişmiyor sık sık emiyo bacakları kollarıyla tepinip emiyo balık gibi zıplıyo resmen kusamayınca hıçkırık başlıyo 3 aylık olunca geçer diyorlardı geçmedi bide ağlarken kusamıyo yutuyo bazen nefesi gidiyo geçen akşam yarım saat boyunca belki 20 kere nefesi gitti kucağımda o ağladı ben ağladım çok kötü bişey bitsin artık istiyorum boğulacak diye korkuyorum Allah kimseye yaşatmasın