Benim kızımda ilk doğduğu zamanlar çok hıçkırırdı. O zaman reflü olduğunu hiç düşünmedim. Yok midesi genişliyor, yok büyüyor, sağlıklı çocuk hıçkırır fln diyordu etraftakiler. Sonra sürekli kusmalar başladı. Doktora gittik fazlasını kusuyordur dedi, gaz yutuyordur arada kaz çıkarırken kusuyordur dedi. 3 dk emzir gazını çıkar, 3 dk emzir gazını çıkar toplamda 12 dk emzir dedi. Emdikten sonrada 20 dk yatırma dedi. Öyle yaptım, biraz etki etti ama çok da Fark etmedi. Yedikten sonra 1 saat yatırmadığım bile oluyordu yine de yattığı anda lök diye kusardı. Reflü ilacına başladık. O da kızımda garip bir etki yaptı. Hiç uyutamaz oldum kızımı, gözleri hep kocaman açıktı. Zaten bir etkisi de olmayınca onu da bıraktım. Artık böyle yaşamayı kabullendim. Hergün 5 kere kıyafet değiştir, bebeği önlüksüz bırakma. Ağız mendili eksik olmasın. Gerçekten yorucu ve yıpratıcı bir süreç ama kabullenmek daha kolay geçmesini sağlıyor. 7. Ayına kadar kusmalar devam etti bizde. 6. Ayda azaldı 7 de tamamen kesildi. Eğer bebeğin kilo alımı çok yavaş değilse kendinizi üzmeyin birçok bebek de olabiliyor. Süreci kendiniz ve bebk için yıpratıcı hale getirmeyin, bu şekilde bir süre devam edeceğini kabullenin ve bir süre sonra düzeleceğini bilin:)