Nehirmoms34 ekran sayesinde üstün zekalı değil tabi ki. Üstün zekalı doğmuş. Diğer çocuklarla asla kıyaslanamaz özel bir çocuk.
100 çocuğun 100 tanesinde de konuşmayı geciktirir diyemeyiz. Konuşabilir erkenden ekran izlemiş bir çocuk da.
Ama okula başladığı zaman dikkat süresinde , algısında, hafızasında , davranışlarında etki bırakacağına hemfikir olmalıyız. Pandemi döneminden sonra çocuklardaki bariz dikkat dağınıklığı , hafıza kaybı, odaklanamama problemlerini görmek için bilimsel araştırmaya gerek bile yok sosyal gözlemle kabakkk gibi ortada her şey.
Az önce bu başlığa ekledim cihan Çelik çok sevdiğim bir psikolog 3 yaşından sonra sınırlı izletebilirsiniz diyor. Burada sıkıntı olan daha keşif zamanında ekranın varlığı. Hayatında rutin olarak var olması. İçeriklerin çocuk üzerinde etkisi. Zararsız yaşına uygun içerikleri 2,5-3 yaşından sonra izletebilirsiniz isterseniz (konuşuyorsa ) Ve bu aranızda kriz olayına dönüşmez. Asansörün tuşuna bastığım için krize giren oğluma bazen sırf farklılık olsun diye açıyorum 10 dk sonra kapatalım oyuncak oynayalım diyorum tamam diyor. Çünkü alışık değil ve önceliği oyuncaklar. Bir çocuğun hayatındaki öncelik kitaplar ve oyuncaklar olmalı.