Bir anaokulu öğretmeni olarak söylüyorum 💐
15 tane öğrencim vardı, sınıf zaten küçük bir alan ve sesini duyurmak için yüksek sesle konuştuğun, onların ilgisini çekmek için ses tonunu ayarlamak zorunda kalıyorsun zaten sürekli. Ki sınıf çok gürültülü bir ortam. 15 tane çocuktan aynı anda çıkan sesi düşünün. O yüksek ses, çocuklara bağırmak gibi gelebilir bu çok normal😊 Sadece durumu detaylandırmak adına biraz daha gözlem yapın, mesela oyun kurun ona öğretmen rolü verin. Öğretmenin cümlelerinden bir şeyler söyleyebilir belki o an. Ya da kitap okuyun, kitapta okul ve öğretmen ile ilgili uyarlamalar yapıp onun üzerinden sorular yöneltin. Ne amaçla bağırdığını, ne söylediğini, ya da arkadaşlarına neden bağırdığını vs bunların yanıtını belki daha net alırsınız☺️ Ama işin içinde olan birisi olarak söylüyorum sizin çocuğunuza yönelik değil genel bir anlamda, çocukların dediklerine önem verip dikkate almalıyız ama emin olmadan hareket etmek bazen kötü sonuçlar doğurabilir. Eğer çocuğunuza zarar verecek boyutta bir bağırma/söylem vs olduğundan emin olursanız okul müdürünüze bu durumu mutlaka anlatın. Ama başka veliler ile değil sadece kendiniz. Dikkate alacaklardır. ☺️ Öğretmenle direk konuşmayı doğru bulmuyorum. Çünkü eğer azarlamak için bağırıyorsa tutup bunu size itiraf etmeyecektir