suelnur çocuğunuzun kelime haznesi ne kadar geniş olursa konuşması o kadar çabuk olur. Çevrenizde çocuklu insanlar varsa özellikle konuşan çocuklar bol bol bir araya getirin. Her gün iki saat parka çıkarma şansınız varsa çıkarın. Sık sık dışarıya çıkın farklı kelimeler duyması önemli. Evde yaptığınız her işi tane tane anlatın. Pilav yapıyoruz, pirinci koyduk tuz attık su koyduk vs gibi anlaşılır ve kısa cümleler kurun. Sizin iletişiminiz de çok önemli. Ben ev işleri yaparken her şeyi söylüyordum. Makinaya çamaşır atalım, hadi gel tabakları dizelim, bunu çöpe at, bezini getir, peçete getir vs gibi. Oyun oynarken de aynı şekilde tane tane konuştum hep. En önemli şey iletişim. Çocuğunuzun sürekli iletişimde olması gerek farklı kelimeler duyması gerek. Taşıtlar, renkler, sayılar, hayvanlar bu gibi kitaplar alıp hepsini tek tek gösterebilirsiniz. Akranlarıyla bir araya geldiğinde oyuncak kavgası vs olur daha çok bunalırsınız ama ne kadar çok çocukla bir araya gelirse o kadar iyi olur dediğim gibi parkın da etkisi çok büyük. Umarım en kısa sürede dillenir oğlunuz 🌸