suelnur sezer2022 özellikle yaptığınız şeyler oldumu TV kapatıcı gün içinde nasıl ilerdiniz yoksa kendimi konuşmaya başladı
suelnur derinsmayko evet çok fazla oyun grubuna goturmedim işlermden dolayı şuan götürüyorum ilk başta çocuk yok diye oynamak istemedi dün cocuklar gelince oynamaya başladı sevindi etti çocukları görünce ama çocuklara temas etmiyor önceden ediyordu gene arkadaşımın çocuğu oğlumu merdivenden iktirdi ondan beri yanaşmıyor çocuklara acaba korkuyor mu bişey yaparlar mı diye düşünüyor kendi tamamen koruma amaçlı mi uzak tutuyor ki önceden Cok aşırı teması yoktu ama gene çocuklar ile oynuyordu şimdi o da yok sadece çocuklari seyredip yaptıklarına bakıp aynilari yapmaya çalışıyor.elimden geldiğinde evde biseyler ogretmeye kitap okumaya kitapların gorsellerihi gösteriyorum herşeyin isimlerini söylemeye calisiyorum Aralık’ta Allah nasip ederse üç yasina girecek anasınıfı alıyor diye biliyorum göndereceğim ozamana kadar kendim bişeyler öğretmek için uğraşıyorum umarım öğrenir biraz da oğlum herşeyi geç öğreniyor geç yapıyor
derinsmayko suelnur her çocuk biriciktir, öğrenme hızı farklıdır varsın yavaş öğrensin ama doğru öğrensin 🤗 kolaylıklar dilerim size
suelnur bsmnl şuan için gitmem pek mümkün değil uzak çünkü memleket bnm işlerim oluyor gidilimyor pek bı bayram da anca gidebiliyoruz
Usnac1995 suelnur Sayılar için küçük bence, şuan kelimelere odaklanın. Çiş, kaka, attı, gitti, düştü, yemek isimleri olabilir, yani günlük hayatta kullanacağı şeyleri söylemesi daha önemli bence sayılardansa
heygorl Her çocuk ve öğrenme süreci biriciktir lütfen arkasından ittirmeyiniz diye bir yazı okumuştum. Biraz fıtratla da alakalı ama anne olarak endişe etmenizi anlıyorum. Ekran zaten yokmuş sizi tebrik ederim. Ben doğduğundan beri hiç durmadan konuşuyorum yaptığım her şeyi anlıyormuş gibi anlatırdım. Bunun dışında akranın öğrettiğini kimse öğretemiyor cidden. O yüzden bolca sosyal ortam park arkadaş grubu iyi gelir. 2.5 yaşında başkasıyla oynamaması çok normal çünkü bu dönemde paralel oyun kurup birbirilerini gözlemlerler sadece. Zamanla bu ortamlara girince de alışır.
ikiprensannesi12 suelnur oğlum o sekıldeydı Oncelıkle ekran varsa yok olsun Tek dılle konusun Sureklı konusun yaptığınız ıslerı anlatın kıtaplardan gorsellerı anlatın onun sıze anlatmasını sağlayın resmî gosterıp bu ne neye benzıyor kopek olabılır mı gıbı mesela Legolar kartlar bul tak oyuncakları varsa bunlarla hayvanları sayıları renklerı ogrenebılır ve en önemli hergun parka çocukların ıcıne koyun her çıkarttığınız zaman dışarda geçen arabaları renklerıyle soyleyebılırsnz sıyah araba beyaz araba sarı kedi agactakı yapraklar ne guzelms yesıl renkte çok güzel değil mı gıbı gıbı ben o sekılde ılerledım suan 3yasında çok şükür serbest konuşuyor