Ayliinn suelnur suelnur Bende kızımı dil terapistine götürmüştüm. Onun tavsiyesi üzerine ekranı tamamen kestik. Çocuklu ortamların etkisi çok büyük ve konuşurken göz hizasinda olup biraz yüksek sesle dikkatini çekecek şekilde konuşmamızı önermişti. Bunlara uyarak 1.5 ayda akranlarini yakalamisti. Umarım işe yarar sizdede 😊
sarisinnanasi suelnur oyun grubuna ek olarak imkanınız varsa sık sık çocuklarla bir araya getirin. yani yaşıtı veya kendinden biraz büyük çocuk varsa konuşkan daha iyi olur. onları izlemesi dinlemesi çok etkili bana göre.. bir de yemek yerken veya uyutacağınızda sohbet edin gün içinde neler yaptığınızı özetle anlatın ama abartarak ve heyecanla yaşayarak anlatın çok ilgilerini çekiyor. inşallah en kısa zamanda konuşur
bsmnl suelnur farklı bir çevreye girme şansınız varmı mesela şehirde yaşayıp da memlekete tatile gidilmesi gibi bu tür farkliliklar çocuklarda çok tesirli oluyor . 1 kaç hafta mesela
suelnur bsmnl şuan için gitmem pek mümkün değil uzak çünkü memleket bnm işlerim oluyor gidilimyor pek bı bayram da anca gidebiliyoruz
derinsmayko suelnur bence hemen dil terapistine göndermeyin öncelik sosyalleşmesi, belki tek ihtiyacı odur terapiste o kadar paralar vermeyin bence oyun grupları atölye çalışmaları falan bu tip etkinliklere katılın, evde kendiniz de bol bol etkinlikler hazırlayıp yaptırabilirsiniz hem komut alma hem de psikomotor beceri çalışabileceğiniz etkinlikler bulabilirsiniz internetten, pintereste bakabilirsiniz orada da bir sürü etkinlik örnekleri var
suelnur derinsmayko bugün daha oyun grubana götürdüm inanın zorlandım çocuklar ile oynamak istemedi ağlamaya başladı sonrasında alıştı ama çocuklara çok temas edip oynamıyor ayak uyduramiyor pek
suelnur merfo hiç konuşmuyor değil de çok kelimesi yok . cümlesi hiç yok susadigi zaman şu demiyor dum dum dum yapıyor açıktiginda mama diyor acıktım yerine .anne baba dede gel git bukadar çok fazla konusmuyor
ikiprensannesi12 suelnur oğlum o sekıldeydı Oncelıkle ekran varsa yok olsun Tek dılle konusun Sureklı konusun yaptığınız ıslerı anlatın kıtaplardan gorsellerı anlatın onun sıze anlatmasını sağlayın resmî gosterıp bu ne neye benzıyor kopek olabılır mı gıbı mesela Legolar kartlar bul tak oyuncakları varsa bunlarla hayvanları sayıları renklerı ogrenebılır ve en önemli hergun parka çocukların ıcıne koyun her çıkarttığınız zaman dışarda geçen arabaları renklerıyle soyleyebılırsnz sıyah araba beyaz araba sarı kedi agactakı yapraklar ne guzelms yesıl renkte çok güzel değil mı gıbı gıbı ben o sekılde ılerledım suan 3yasında çok şükür serbest konuşuyor
derinsmayko suelnur yani belki ortam değişik geliyordur alışık olmadığı içindir okul öncesi öğretmeniyim ben genelde okulun ilk günü çocuklar çekinir ne kadar sosyal bir çocuk da olsalar, çocuğunuzu görmediğim için daha iyi bir yorum yapamıyorum tabiki ama biraz yorucu bir süreç olacak sizin için yılmayın hemen adapte olması uzun da sürebilir siz oyun gruplarına götürmeye devam edin çocuk biraz da diğer arkadaşlarindan görerek ogrenecek nasıl davranması gerektiğini
sezer2022 suelnur çocuk gelişimi mezunu olmama rağmen, oğluma faydam olmadı 😞 kitap okumalar parka gitmeler yok yok,, çocuk psikiyatrisi tvyi tamamen kapatın dedi. Allah var çizgi film olmasada ses olsun diye açıktı. Ve 3 haftadır ful kapalı. Çok şükür tam 24 aylık kelime sayısı 10a çıktı
suelnur sezer2022 bizim bir buçuk senedir TV yok hatta TV kırmadık bile evime nasıl ogrettiniz neler yaptiniz kelime sayısını çoğaltmak için bende hergun kitap okuyorum elimden geldiğince görselli kitaplar alıp bak şu hayvan bak bu inek hepsinin ismini söylüyorum çıkardığı sesleri de söyleyip taklit etiriyorum.ayriyeten ilk etapta birden beş kadar saymayı ogretiyorum tek üç beş ogrenebildik birde dün iki dediğini duydum biraz zor oluyor öğrenmesi çok yavaş geriden geliyor ama uğraşıyorum pes etmedim inşallah ogretecegim anasinifa 3 yaşına girdimi Aralık’ta alıyorlarmış ozamana kadar iyi kötü biseyler ogretsem az diye uğraşıyoruz bakalım
suelnur derinsmayko evet çok fazla oyun grubuna goturmedim işlermden dolayı şuan götürüyorum ilk başta çocuk yok diye oynamak istemedi dün cocuklar gelince oynamaya başladı sevindi etti çocukları görünce ama çocuklara temas etmiyor önceden ediyordu gene arkadaşımın çocuğu oğlumu merdivenden iktirdi ondan beri yanaşmıyor çocuklara acaba korkuyor mu bişey yaparlar mı diye düşünüyor kendi tamamen koruma amaçlı mi uzak tutuyor ki önceden Cok aşırı teması yoktu ama gene çocuklar ile oynuyordu şimdi o da yok sadece çocuklari seyredip yaptıklarına bakıp aynilari yapmaya çalışıyor.elimden geldiğinde evde biseyler ogretmeye kitap okumaya kitapların gorsellerihi gösteriyorum herşeyin isimlerini söylemeye calisiyorum Aralık’ta Allah nasip ederse üç yasina girecek anasınıfı alıyor diye biliyorum göndereceğim ozamana kadar kendim bişeyler öğretmek için uğraşıyorum umarım öğrenir biraz da oğlum herşeyi geç öğreniyor geç yapıyor
Usnac1995 suelnur Sayılar için küçük bence, şuan kelimelere odaklanın. Çiş, kaka, attı, gitti, düştü, yemek isimleri olabilir, yani günlük hayatta kullanacağı şeyleri söylemesi daha önemli bence sayılardansa
suelnur sezer2022 özellikle yaptığınız şeyler oldumu TV kapatıcı gün içinde nasıl ilerdiniz yoksa kendimi konuşmaya başladı
derinsmayko suelnur her çocuk biriciktir, öğrenme hızı farklıdır varsın yavaş öğrensin ama doğru öğrensin 🤗 kolaylıklar dilerim size
heygorl Her çocuk ve öğrenme süreci biriciktir lütfen arkasından ittirmeyiniz diye bir yazı okumuştum. Biraz fıtratla da alakalı ama anne olarak endişe etmenizi anlıyorum. Ekran zaten yokmuş sizi tebrik ederim. Ben doğduğundan beri hiç durmadan konuşuyorum yaptığım her şeyi anlıyormuş gibi anlatırdım. Bunun dışında akranın öğrettiğini kimse öğretemiyor cidden. O yüzden bolca sosyal ortam park arkadaş grubu iyi gelir. 2.5 yaşında başkasıyla oynamaması çok normal çünkü bu dönemde paralel oyun kurup birbirilerini gözlemlerler sadece. Zamanla bu ortamlara girince de alışır.