tekbasimabakiyorum Belki örneklerinizle ilgili olabilir herkes aynı yorumu yapmış biraz daha serbest bırakmanız konusunda. Ben de aynı fikirdeyim ama sizin asıl bahsetmek istediğinizi anladım. Kendiniz açısından rahat olabilirsiniz.
Bizde durum şöyle oluyor ben sizin gibiyim, evladım zıplama orası zıplamak için değil diyorum, babası geliyor birlikte zıplıyorlar. Oğlum yere oturma bak oralar pis diyorum, babası yanına yere oturup eve gidince yıkarız diyor, bu da tam tersi. Sizin örneklerinize göre ilerledim aynı olması için, ben kendi eşimin yaptığını doğru bulmuyorum ama sizin eşinizinkini hiç hiç bulmuyorum. Daha basit örnek vermek gerekirse, yenilmeyecek bir cismi çocuğum onu ağzına sokma o yenmez dediğinizde, eşiniz azarlayıp bağırıp ağlatana kadar söyleniyor, daha 18 aylık ve siz anlatarak doğruyu güzelce söyleyerek öğretmeye çalışıyorsunuz. Babası acıtarak öğretmeye çalışıyor.
Konu sizlik değil maalesef. Nasıl disiplin sağlayacağınızı değil de, eşinizin 18 aylık bir çocuğa bağırıp ağlatacak kadar sağlıksız bir tutumu olması konusunda bir çözüm bulmanız gerektiğini düşünüyorum.🙏