_Goktugunannesi__ milletsanakanalizemiolacak Şen ola düğün şen ola Erzurum sabahın köründe gelin çıkarması var kapıda davul zurna aklıma o şarkı geldi😁
milletsanakanalizemiolacak _Goktugunannesi__ ahahahaha 🤣🤣🤣 benim kardeşimin nişanlısıda erzurumlu onlarda adetler neler kız bize çom gösterişli geliyor kaynanasının anlattıkları ve hayalindeki düğün kardeşim daha nezih bir düğün istiyor ama kaynanası hep abartı istiyor öyleler mi gerçekten
_Goktugunannesi__ milletsanakanalizemiolacak Hamam takımı falan var o nişan bohçası olarak geliyo içinde birsürü ıvır zıvır var eğer gösterişli yapmak istiyorsa kadir Ezildinin gibi hamam takımı getirir birde düğün akşam bile olsa sabah 8 9 arası gelin almaya gelirler davul zurnayla kapıda 10 15 dk oynarlar sonra gelin çıkar gelinin yanında da 1 2 kişi kalır erkek evinde gelin orada 2 3 saat kadar kuafös saati ne zamansa oturur yemek yer kuaföre gider ek olarak ta kına akşamı bittikten sonra erkek tarafı kız evine 10 15 kadın getirir duruma göre artadabilir evde de gün menüsü tarzda hazırlık çay içilir gelin isterse eline kına yakılır oynanılır yani hiç uyunmaz ihtimal varsa eğer siz kınadan 1 gün sonra düğün yapın peşpeşe yaparsanız uykusuz uykusuz çok zorlanıyor insan
milletsanakanalizemiolacak _Goktugunannesi__ kardeşim bilerek kınayla düğünün arasında 1 gün boşluk koydu
_Goktugunannesi__ milletsanakanalizemiolacak Bugün Kü gelin alma böyleydi rahat 60 araba vardı fazlası bile gelinin kuşak bağlama esnası falan konvoya gelenler kapıda oynuyor konvoya ve erkek evine gelin tarafından kimse gitmiyor sadece gelin arabasında kız tarafından gelinin yanına kim oturduysa o yanında oluyor düğün salonuna kadar kuaföre falan Hangi evredesiniz bilmiyorum bohça geldi mi gitti mi şuan sadece düğün gününü mü bekliyorsunuz
milletsanakanalizemiolacak _Goktugunannesi__ bohça istemedi kardeşimle damat ne gerekiyorsa çeyizlerine koyuldu suan sadece düğün günü bekleniyor ve evleri yapılıyor
_Goktugunannesi__ milletsanakanalizemiolacak Dediğim gibi en sonki yazdığım evre kalmış oğlan nerede yaşıyor bilmiyorum ama kendi adetlerini uygulayacaklarsa dediğim şekilde olur batı tarafına uyucaklarsa klasik gelin alma muhabbeti
Duyulurum milletsanakanalizemiolacak Beni burdan kurtar gidelim Yolumu kaybettim güzelim Sen olmayınca Kara gölgeler düşmüş peşime Kötü bir kadın girmiş içime Sen olmayınca (Bu şarkıdaki sen eski kendimdir.)
milletsanakanalizemiolacak _Goktugunannesi__ izmirde yaşıyor iki ailede ama kaynana erzurum adeti istiyor bizde göçmeniz kardeşimde makedon adeti istiyor kına ve düğün kültür karmaşası yaşayacak 🤣🤣 makedon kıyafetiyle halay çekcez galiba🤣🤣
_Goktugunannesi__ milletsanakanalizemiolacak 😂😂sizin baya karışık Erzurum da genelde karşılıklı oynama var az çok biliyorsunuzdur
egelsenkonuss milletsanakanalizemiolacak dört bi yandan kusatilmis şehir gibiyim hiç tadım yok gene zehir gibiyim dırırırırım
milletsanakanalizemiolacak egelsenkonuss benim kızı süpürge sesinde uyutmayayım sarkılara alıştırayım dedim çoğu söylediklerinizi açtım ama bilin bakalım hangi şarkıcıları sevdi 🤦🏼♀️ reynmen,semicenk,irem derici,merve özbey,derya uluğ 🤣
milletsanakanalizemiolacak _Goktugunannesi__ ben bilmiyorum oraların adetlerini pek ya göcmeniz biz bizde bi payduşka var diğer oyunlar var o kadar 🤣
milletsanakanalizemiolacak egelsenkonuss senin nicki nasıl okuyordum biliyormusun egeliysen konus 🤣🤣🤣🤣 meğer e gel sen konuşmuş🤣🤣