yavuz0606 beslenme ile ilgili seker ve paketli gıdalar kesinlikle yasak çünkü hiperaktiviteyi tetikliyormuş, şekerli meyveler de( örneğin karpuz gibi ) büyük porsiyon değil daha az porsiyon olarak verilmeli dendi bize. Ayrıca karbonhidrat mümkün mertebe yok ya da minimum düzeyde. Biz hayatımızdan ekmek makarna ve pirinci çıkardık , yemeklerine gerekirse az miktarda bulgur ekliyorum . Ekmek algıyı kapatıyormuş.Unu az kullanmaya çalışıyorum mesela pankek çok yapardım artık çok tercih etmiyorum . Oyun olarak da, bir kere kesinlikle kendi başına oynatmamamız istendi kendi hayal dünyasına dalmasına izin vermiyoruz , sürekli göz kontağı kuracak şekilde oyunlar oynuyoruz abartarak biraz sesli olarak tepki verdirecek gülecek şeyler yapıyoruz. Lego bile oynayacaksa bir bir ben elime alıp ağız hizamda tutup benimle göz teması kurdurup öyle veriyorum. Tabii bizim ayımız size göre büyük , sizin için en doğru oyunları doktorunuz önerecektir ama sürekli göz teması kurmaya çalışın oyunlarınızda. Bir de otizm çok geniş bir yelpaze ve her çocuğun durumu farklı , bu süreçte internetteki bilgi kirliliğine dalmadan doktorunuzun önerileriyle çocuğunuza yoğunlaşın ve kafanıza takmayın. Çok şanslısınız çok küçük , kendinize ve ona inanın 🌸🌺