Yuzuklerin_efendisi0 bakin ben size gore veya kendime gore konusmuyorum. Siz kendi oturdugunuz evin degerindeki kirayi vermeyip, kendi evlerinizden degerini istemeniz zaten dogru olmaz . Ben altini cize cize sunu belirttim, post sahibinin evinin emsal degeri neyse o rakama yakin teklif verin dedim. Bu herkes icin gecerli. Degeri 25 bin mi degil mi orasini ben bilemem. Ve yine size ust yorumumda dedimki, degeri 25 bin degilse ve es sahibi istiyorsa wvet bu acgozlulik olur, ancak degeri 25 binse o zaman kiracinin bes bin ve altinda kira vermesi de kiracinin acgozlulugu olur dedim. Yani “5 binden 25 e cikmasini nasil makul goruyorsunuz” cumlesini yazdiklarim dogrultusunda kullanmaniz, onca aciklamami asla anlamamis oldugunu gosteriyor. Bu arada sunu da belirteyim, ben de iki ayri evimden degerine gore cok cok cok altinda kiralar aldim. Kendimi haksizliga ugramis hissediyorum. Ben o evleri kiracilara yardim etmek icin almadim. Ekonomime katkisi olsun, ogluma gelecek insa edeyim diye aldim. Ama sistem oyleki ben o evleri oglum icin degil kiracilar icin almisim. Benim elestirdigim sey tam olarak bu. Kira konusu adaletli sekilde islemiyor. Ev sahipleri cok ciddi magdur ediliyor.