Dogacelik Rumiersn evet hazır yoğurt öyle sakız gibi yapıyor. 2. Mayalamada tutmamıştı ekşi olmuştu benimki. Özelliği gidiyor bence. Ben Fileden evde marka toz maya kullanıyorum.
Haffuse Fazla maya kullanktan kaynakli. Hazir yogurtlar cok yogun, hazirla mayaladigin zaman, yogurdu cok az koymalisin. 3lt. Süte 1cay kasigi yogurt kullan maya olarak.
minikprenses11 Rumiersn ısısı düşük mayalaninca üzüyor. Kaç kere başıma geldi. Yeniyor sıkıntı olmuyor ama tam mayalanmadigi için içindeki faydalı bakteriler tam urememis oluyor.
utkummm Rumiersn soguk mayalandiginda o swkilde oluyo bu sefer bende biraz soguk mayalamisim benimkide oyle oldu ama gecen seferki oyle olmamisti o da hazir yogurttu
alin12_ Rumiersn sütü cok fazla uzun sure kaynatmıs olabilirmisiniz. Gecen gün arkadasım internette görmüş 40 dakika kaynatın taş gibi yogurt olur diye. .. O şekilde yapmış aynı boyle uzamış. Bi daha o kadar cok kaynatmıcam demişti
alin12_ Rumiersn evet o yüzden uzadığını farketmiştik bizde.😅🤭 Sonra internette baktık. Cok kaynatınca oluyormuş. Ben kaynamaya basladıktan sonra 10 veya 15 dakika kaynatıyorum. İçindeki mineraller ölmesin diye. Trendyoldan da termometre aldım. 45 dereceye gelince mayalıyorum. Hıc sorun yaşamadım. Baya da sert oluyor yogurt.
MnkKrtl Rumiersn bende market yoğurduyla yapıyorum bi sorun olmuyor geçenlerde yaptığımda benimde uzadı şaşırdım böyle ağda gibi uzadı gerip bi şekilde eşim yedi biraz ben yemedim ama poğçalara falan koyabilirsiniz
VahsiKelebek_ Benim bildiğim sıcaklık ayarını kaçırınca oluyor benimki öyle olmuştu şahsen üzüyordu unutmuştum son anda mayalamistim
MnkKrtl Rumiersn evet benimkininde tadı güzeldi ama bi huylandım zaten ev yoğurdu pek sevmem eşim ve oğlum için mayalıyodum öyle olunca hiç yemedim