inarches Dhi Merhaba çok geçmiş olsun benim 13 yaşındaki kardeşim daha ameliyat olalı 1 ay oldu.Doğduğunda ve küçükken çok farkedilir seviyede değildi doktorlar büyüdükçe geçer dediler önemsemediler.Yüzsün geçer diyen doktor da oldu herneyse yaşı ilerledikçe çöküklükte ilerledi ve kardeşimde hemen yorulmalar meydana gelmeye başladı ve son zamanlarda nefesinide etkilemeye başlamıştı aynı zamanda tam ergenlik çağında olduğu için özgüveni aşırı derece yerle bir olmuştu denize falan girmek istemiyordu kimse görsün istemiyordu.Hastaneye tekrar götürdük baya ilerlemiş dediler şimdi ameliyat etmezsek yakında kalbe ve ciğerlerede baskı yapacak hemen ameliyata alalım dediler kapalı ameliyat olarak yaptılar hem sağdan hem soldan girdiler içeriye metal yerleştirip çöküklüğü kaldırdılar.Doktor önce bir tane yerleştircem aradan zaman geçince eğer tutmazsa 2. Ve 3. Metalide yerleştircem dedi bu şekilde sormak istediğiniz birşey varsa sorabilirsiniz
Dhi inarches sizede çok geçmiş olsun. bizde kardiyoloji doktoru farketti o da aynısını söyledi yüzme önerirler bu gibi durumlar için dedi. kuzenimin bir öğrenciside aynı durum varmış korse giib bişey kullanmış çok uzun süre fayda etmeyince ameliyat olmuş çocuk çok içine kapanmış dediğiniz ibi özgüven eksikliği falan yamaya başlamış. benim oğlum daha 4 yaşında ama geç kalmakta istemiyorum en iyisi bir uzmana göstermek olacak. siz istanbulda mısnız? eğer öyle doktorunuzun adı nedir. ve en önemlisi şu an kardeşiniz nasıl ameliyat sonrası hem fiziki oalrak hemde iyileşme olarak inşaallah çok güzel faydasnı görmüştür
inarches Dhi Çok sağolun istanbulda değiliz.Şuan o çöküklük gitti ama kaburgalar içeri doğru yıllarca şekil aldığı için kaldırınca bu sefer kaburgaların alt tarafı biraz çıkıntı şeklinde duruyor doktor biraz kendini toplasın onun düzelmesi için bandaj korse tarzı birşey vereceğini söyledi.Ayrıları 1 hafta önceye kadar vardı.Daha çok olmadı dediğim gibi ağrılardan pek özgüveninin tazelenmesine falan vakit olmadı açıkcası ama aşırı derece kafaya takıyordu bu durum artık yavaş yavaş gider diye düşünüyorum.Birde fiziki olarak sağ ve sol tarafında kaburgaların yan tarafına doğru 5 er cm lik falan ameliyat izi var.Bence sizde farklı doktorlar görüş alın.Dediğim gibi bizimkisi küçükken çok farkedilir seviye değildi ama büyüdükçe ilerledi sizinkisi şuan çok belli mi.Eğer doktorlardan görüş aldıktan sonra ameliyat kararı verilirse emin olun küçükken yaptırmanız en iyisi olacaktır hem bu süreçleri hatırlamayacaktor bebeğiniz hemde daha çok çabuk toplar kendini Allahın izniyle canınızı sıkmamaya çalışın Rabbim çaresiz dert vermesin 🤲🏻
inarches Dhi İstanbuldada sadece çocuk doktoru olarak tanıdığım var kendisi bizim aile dostumuz ve benim abimin kardeşimin sülalemizde ki bütün çocukların bebeklikten itibaren doktoruydu mükemmel bir insandır aşkrı ilgilidir.Kendisiyle sık sık görüşürüm bebeğimle ilgili bir durum olduğunda.Çocuk doktoru olarak ihtiyacınız olursa onu söyleyebilirim kendisi amerikan hastanesinde görev yapmakta.
Dokuzkasimbebesi Dhi kuzenlerimin 2 side öyle biri biraz fazla içe çökük diğeri daha az şuan 12 yaşında kuzenim yengem araştırıyordu amelyat bide bi aparatmi ne varmiş sonra amelyattan vazgeçti ağaratı aldı ondan sonra ben evlendim bağlantım koptu :(
Dhi Dokuzkasimbebesi korse gbi bişey sanırım o ,faydaıs oluyor diyorlar. inşallah amelşyatsız çözeülür bizimde
Dhi inarches zaten yeni ameliyat geçirdi kısa zamanda amelyat yapamzlar diye düşünyorum ama tabii ki bir kaç doktordan göüş almakta fayda var. dediğiniz gibi bu tip şeyler çok hatırlamadıkalrı dönemde hallolsa daha iyi sanki.. belirginliği yeni yeni farkeilyior daha doğrusu oğlum çok zayıf bir çocuk o kaburgaların belli olmaısnı falan ona bağladık ama şimdi dikkatli baktığımızda karşıdan bile belli olduğunu farkettik. çok teşekkür edeirm bigliler için gerçekten yarıdmcı oldu bana az çok fikir sahbi oldum. ayrıca aile doktorunuzun adınıda verirseniz sevinirim en azından bu süreçte fikir alabilecğeim bir isim daha olur.. çok teşekkür ederim
inarches Dhi Rica ederim nedemek. Uzm.Dr.Eldar Ege tanışmanız nasip olursa asla pişman olmazsınız.Birde bazı hastalarda direk ameliyat yerine vakum tedavisi yapılıyor bu seçenekte aklınızda bulunsun benim kardeşimin sanırım daha ileri seviye olduğu için vakum tedavisini bize söylemediler ama sizin aklınızda bulunsun inşallah hiç ameliyatsız bir şekilde kolayca atlatmanız nasip olur🤲🏻🌺
inarches Dhi Bahsettiğim doktor alanında uzman kişilere sizi yönlendirir hiç şüpheniz olmasın.Çünkü çok temkinli ve tedbirli herşeyi araştırıp bakmak isteyen bir doktor
Dhi inarches çok ma çok teşekkür ederim gerçekten ,izleyebilecğeim bir yol sundunuz bana ve fikir sahibide oldum.. hella edin hakkınızda vaktinizden ayırdınız bana,dileirm kardeşiniz içinde bundan sonrası kolaylıklar içinde geçer 💖
inarches Dhi Amin sizde çok sağolun.Nedemek estağfirullah olur mu öyle şey hakkım varsa helal olsun Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın sizde en kolay bir şekilde ameliyatsız atlatırsınız inşallah gelişmelerden benide haber edin olur mu okadar konuştuk aklım kalır şimdi 🌺
MinikPandam_ Dhi benim eşimde varmış askerken ameliyat olmuş gatada şimdi güzel ama hala çok hafif bir cokukluk var. detaylarını ne yazık ki pek bilmiyorum
Dhi MinikPandam_ o zamana kadar srun yaratmamış mı acaba bazılarında hiç soru çıakrtmıyormuş,bazı insanlarda akciğer ve kalbe baskı yapabiliyomş