Yigitalp2 birisi007 birisi007 mutlaka olucak ameliyatı küçükken olması daha iyi bebeklr gerçekten çabuk iyileşiyorlar şöyle düşünün geciktikçe böbreğini kaybedecek bu sefer onu aldırmak zorunda kalacaksınız gene ameliyat olucak böbreği kurtarmak varken neden göz göre göre riske atacaksınız . Çünkü bekledikçe böbrek her geçen gün zedeleniyor
birisi007 Yigitalp2 Tabiki evet haklısın. Çok şükür böbreği çalışıyor. Diğer böbrekte hiçbir sıkıntımız yok. Doktor da zaten fonksiyonları iyice bozulmadan parankim iyice incelmeden yapmak istiyor. Ameliyat olunca zarar gelmeyecek değil mi böbreğe. Bizimkinde kaçak felan çıkmamıştı. Doktor sadece az bi tıkanıklık var orayı kesip yeniden dikcez dedi. Sanırım böbreğin boyutu küçülmeyecek. Ama artık içerisi idrar dolmayacak. İdrari rahat akacak.Zamanla iki böbrek eşitlenir dedi doktor
Yigitalp2 birisi007 Bizde de kaçak yoktu böbreğinde anne karnından şuana kadar olan bi hasar zaten mevcut hiç bir. Zaman diğer böbreği gibi olmayacak değerleri doktor öyle söylemişti bize o ameliyatın asıl amacı böbreğin şuanki halini korumak işlevini yitirmemesi için daha fazla bekletmeden tıkanıklığı kesip böbrekte ki idrarı boşaltmaktı zamanla da böbrek kendini toparlayacak demişti genişliği de küçülür bizim ameliyat tan bir ay sonra 28 den 8 e düşmüştü normali 3 4 cm bir böreğin
birisi007 Yigitalp2 Çok iyi düşmüş. Bu tıkanıklık tekrarlamıyor değil mi? Senin doktorun ne diyor bu konu hakkında. Bizimki ameliyat %95 basari sağlıyor tekrar olma olasılığı az dedi ama işte aklımda birsuru sekme açık 😒
Yigitalp2 birisi007 Evet bize de basarı oranı%95 demişti çok nadir tekrarlama olasılığı var demişti ameliyat ta stend takılıyor iki ay sonra tekrar narkoz verilip çıkarıyorlar stendi bizim stend kendiliğinden pipinin ucuna kadar gelmişti. iki hafta sonda ile kaldı oda çok zorlamıştı bizi
birisi007 Yigitalp2 İnsallah bizimkinde kolay geçer. Bize dua edin 🥺 Ben çok pimpirikli evhamlı biriyim aklıma hep kötü senaryolar geliyor. Ameliyat esnasında bisey olursa diye çok korkuyorum
Yigitalp2 birisi007 inanın benim kadar takıntılı değilsinizdir eşim hep der herşeyin hep en kötüsünü düşünüyorsun iyi ddüşün iyi olsun Allah gerçekten yardım ediyor ve dayanma gücü. Veriyor melekler onları koruyor bu hastalığı olan o kadar çok bebek var ki çok şükür ki tedavisi var kurtulucak ameliyat ile Allah’ım şifa versin yavrunuza
birisi007 Yigitalp2 ameliyat yarası kaç günde iyileşiyor. Birde bizim doktor sunnet ye yapcak iki acı birden çok fazla olur mu kararsızım
Yigitalp2 birisi007 rica ederim biz salı günü ameliyat olduk perşembe çıktık tam. Bir hafta sonra iyileşti bandaj ları açtık ama pansumanı nı iki hafta boyunca yaptık sürekli ben olsam sünnet ile beraber yapmazdım ikisi ağır olabilir pipisini sonda da takacaklar zaten nasıl olur bilemedim
birisi007 muzisderler Ondada hastanede kalmiyorsun değil mi. Ya çok korkuyorum ameliyattan acaba kolay bi ameliyat mı
muzisderler birisi007 yok hayır aynı gün çıkış veriyorlar. Ameliyatın kolayı yoktur bence :) ama ben 4.5 aylık aşırı huysuz, gazlı, sürekli ayakta durmak isteyen bebemle bu süreci yendim inanın annelik iç güdüsü sizi yönlendiriyor
birisi007 muzisderler ya buralarda ol sana sorularım var 🥲 korkuyorum beni rahatlat. Çok ağlamıyor demi ameliyattan sonra. Bide doktor sunnetini de yapmak istiyor o esnada çok fazla yüklenmiş olur muyum
muzisderler birisi007 bebişten vakit buldukça giriyorum bir de taşındık başımı kaşıyacak vaktim yok🥲 anestezi etkisinde olduğu için uyuyorlar ağlamıyorlar ve bence sünneti sonra yaptır sünnette başlı başına bir süreç ameliyattan mı ağlayacak sünnetten mi insan anlayamaz bile
birisi007 muzisderler Allah kolaylık versin canim. Bakacagim bi yarin doktorla konusacagim ne diyecek. Bizede dua et kolaylikla atlatalim bu günleri. Doktor %95 ameliyat fayda sagliyor dedi