btba okul arayisinda ozel devlet ayrimi yapmaksizin bakmaniz gereken oncelikli kriterler var . kaliteli egitim, iyi bir Yonetici ve guvenilir ortam gibi. Bu kriterlere uyum sagladiktan sonra ozel ya da devlet olusu onemli degil . kendimden ornek vereyim, istanbul da yasadigim icin secenegim cok fazlaydi. oncelikle ben kendilerini ifade edemeyen bu yas grubu icin devlet kurumunu her zaman daha guvenilir buluyorum. ozel okullar sahip olduklari ozellikleri cok fazla ballandirdiklari icin kulaga muhtesem geliyor. bunun etkisinde kaliyor insan. cunku siz bir musterisiniz onlar icin . musteri olmanizin getirdigi cok olumsuz etken var ornwgin sirf sizi kaybetmemek ivin coxugunuzun okulda yasadigi sorunlardan bahsedilmiyor . bunu bizzat yasamis yakinlarim var . her swy gulluk gulistanlik gibi lanse edilme cabasi var. ben cok arastirdim bir yari ozel okul buldum. Okul muduru son derece pedagojiye hakim. Okul kurallari da tamamen cocuk dunyasi baz alinarak konulmus. İlkokul ortaokul gibi okullarla bir arada degil. Bu da cok onemli. Egitim kalitesi sartlari arastirdigim, isim yapmis marka ozellerin dahi cok ustundeydi . Ben dusunmeden oraya verdim. ustelik evime uzak olmasina ragmen. mesele ozel olmasi degil yani ha bir de okulun muhiti onemli. Diger ogrencilerin aile yapisi da cok onemli. kenar mahalledeki bir devlet okulunu da secmeyin derim. Veya ne oldugu belli olmayan marka olmayan bir ozel okulu secmeyin. Bir de ozel okullarin fiyatlari akil almaz sekilde artirmis olmasi, maddi gucumuz yetse bile tepki vermemiz, kendimizi kullandirmamamiz gereken boyuta ulasti