demirboy Devlet okulunda harcanır net. Çünkü kalabalık sınıflarda onunla bireysel ilgilenilmesi çok zor. Okuldan destek eğitim sınıfı açılmasını isteme hakkınız var ama yeterli gelmez. Özel okula gelince bence özel okullarda da bu donanım yok. Özel okullar çok fonksiyonlu ama çocuklar “her şeyden birazcık” oluyor o okullarda. Yüzmesiydi, müziğiydi, dil eğitimiydi alıyorlar ama bir arpa boyu ilerlemiyorlar. Devlette de özel eğitim konusunda genel olarak sağlam bir düzen yok. Ne varsa sizin ebeveyn olarak ilginizde var. Bir de özel kurslar aldırabilirsiniz. Biz anne baba devlette öğretmeniz. Kızımız üstün zekalı ve bizim okulumuzda öğrenci. Çoğu zaman okula bile yollamıyoruz. Evde kendimiz destekliyoruz. Piyano öğretmeni var. Artı Bilsem’e gidiyor ama orayı sevmediği için bu yıl raporlarla geçiştirdik, çok devamsızlık yaptı. Burada daha önce bu tip başlıklar çok açıldı ve bana üstün zeka bambaşka bir şey. Sizin kızınız parlak zekadır diyenler oldu. Çünkü benim kızım gayet sosyal, mantıklı ve uyumlu bir çocuk. Tüm üstün zekalılar sorunlu tiplermiş gibi bir algı var.