Merhabalar
Daha önce post açmıştım ve öneriler üzerine sürece bırakmıştım.
Ancak geçen zamanda okulundan ve çevreden farklı yorumlar aldım.
Oğlum o posttan sonra okumayı söktü, basit toplama çıkarma işlemlerini kafadan yapabiliyor.
Okulu gelişim testinde müzik ve kinestetik zekası yüksek bilişsel olarak da yaşıtlarından üst çıktı demişlerdi.dil gelişimi yaşıtlarından çok ilerde dedler.özellikle müzik eğitimi mutlaka aldırın demişlerdi.
Öğretmeni karne günü velilerle bireysel konuşurken genel davranışlarını söylediğini duydum, oğlum için ise bambaşka bir çocuk dedi ve zeka ve başarısı üzerinden konuştu.zekasını her zaman dile getiriyor.
Okul psikoloğu oğlumun ilkokulda ders dinleme sorunu yaşayabileceğini söyledi. Etkinlikler onu sıkıyor maalesef dedi. Kurum müdürü zekası vücuduna fazla geliyor o yüzden çok hareketli dedi.
Çevremde de herkes bu çocuk farklı başka diyorlar yani şöyle bilmiş çocuk gibi değil de hiç akla gelmeyecek yorumlar analizler vs yapıyor. Oyuncaklarıyla evde hiç oynamaz bir sefer oynar bırakır, kitap okumaya bayılıyor ilkokul kitaplarına geçtik onları okuyorum. Bu aralar sürekli kitap yazmak istediğini söylüyor hatta.
Ailemizde 2 yiğenim üstün zeka tanılı bu arada ablamların çocukları.
6 yaşı bekleyeyim diyordum ama oğlumun okulunun fiyatı fırladı, devlete almak istiyoruz ama oğlumu zorlayabileceğini düşünüyprum karar verme aşamasındayız. Arkadaşlarım hep özelden devlete geçti. Üstün değilse belki ayak uydurabilir ama üstünse 25 kişilik sınıflarda çok mu zorlanır aslında bir uzman görüşü almak isterim karar verirken.
Ben şu an testlere de pek güvenemiyorum güncellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Üstün tanı alanlar sanki çok arttı bu kadar üstün olamaz gibi geliyor bana. oğlum üstün değilse yaşıtlarından önde diye testte üstün çıkmasını istemem.
4-5 yaş gibi geçerliliği olan test yapılır mı acaba nerede yapılır, yanlış tanı da almak istemiyorum yaptırmalı mıyım bilenler yazarsa sevinirim