Sevgissssss öncelikler yorumları okumadım, sadece sizin paylaşımınıza göre yorum yapıyorum. Otizm ve uyaran eksikliği birbirine çok karıştırılır. Sadece konuşmadığı için otizm denemez ki doktor da belirtmiştir. Konuşma içib kritik zamanlarında ekrana maruz kalmış, bu da uyaran eksikliği anlamına gelebilir. Bir de her çocuk farklıdır. Benim kızım ekrandan çok şey öğrendi konuşma sürecinde. Ama tabi sabahtan akşama TV izlemedi.14 aylık da oğlum var, TV bizde hep açıktır ses olsun diye. Ama oğlum sadece reklamlara bakar, ilgisini çeker. Baba, dede, mama der. susadığında bu bu der.derdini anlatmaya çalışır. Size tavsiyem kötü düşünmeyin. 20 ay daha geç sayılmaz konuşmak için. Ama çocuğunuzun derdini anlatmay çalışmasına fırsat tanıyın. Mesela ıh ıh dede su vermeyin veya mama vermeyin. Anlamamazlıktan gelin ki biraz çabalasın. Baktınız ilerleme görmüyorsunuz oyalanmayın başk doktordan da görüş alın. Ama dediğinize göre bu süreçte bayağı bir şey öğrenmiş. o yüzden biraz daha sabredin. Ayrıca konuşma biraz da genetik olurmuş. Başka problemler yoksa tedirgin olmayın. Uzun oldu biraz kusura bakmayın 😊