Arkadaşlar merhaba , daha önce benzeri açılmış konular var ama danışmak istiyorum.
ilk doğduğunda hastanede topuk kanı aldılar sonra biz 1 hafta sonra gidip sağlık ocağında verdik, ondan sonra aradılar eksik var tam olmamış vs tekrarını istediler . Çocuk 1 aylıktı gittik bidaha verdik hatta sağlık ocağındaki ebe çocuğu okadar sıkmış ki bacağı mosmor oldu .
dün il sağlık müdürlüğünden tekrar aradılar fenilketonüri değeri 2 olması gerekirken 2.6 çıkmış topuk kanını tekrar vermemizi istediler . bazen yanlışlık olabiliyormuş sonuçlarda, yada hastalık olması durumunda anne sütü kesilirmiş , internette genetik veya akraba evliliği vs yazıyor , bizde hiç öyle bir durum yok . Sağlık ocağına da güvenmiyorum artık bu 3. Olacak , biz de özel hastanede yaptıralım dedik yarın gideceğiz.
inanın insan çok etkileniyor çünkü zorlu bir süreç bu hastalık , tedavisi yok ömür boyu diyet veriliyormuş , et ,tavuk ,süt ,yumurta , kuruyemiş tarzı yiyecekler tüketmiyorlarmış.
ben özel hastanede sıfırdan topuk kanı mı vermeliyim , yoksa sadece fenilketonüri için kan testi mi yaptırmalıyım , doğru olan hangisi olabilir acaba çocuk şuanda 2 aylık 🙄
şaştım kaldım bilgisi olan varsa yardımcı olun nooolur 🥺🙏🏼