subatmasali Ayhh ben de senin gibiydim endişeni çok iyi anlıyorum.
Öncelikle emzirmeyi daha çok geceye al daha besleyici oluyor bir de gündüz ek gıdayı yiyebilmesi için karnı gözü aç olması lazım.
Sabahları aç karnına Demir takviyesini verip yarım saat sonra haşlanmış yumurta , patates ezip kaşıkla yedir zorlama ama yemezse (3 gün aralıklarla kabak brokoli avakado ıspanak değiştirirsin) sonra uykuya dalması için ister mama ister emzir. Uyanınca yoğurt tattır içine haşlanmış tel şehriye karıştırdim doyurucu ve lezzetli oluyor (küçük bir fiske de olsa tuz ver) akşam beslenmesi olarak da yemek suları için erken daha tuz ve salça var. Ben somon et tavuk buharda haşlayıp çok püre haline getirmeden hafif pütürlü yedirdim. Pırasa havuç sarımsak soğan haşlayıp iyice ezip yedirdim. İştah açıyor ve çok faydalı. Et ve et ürünleri ile yoğurdu pek yan yana verme emilimi azaltıyormus. Sonra emzir ya da mama verip uyutursun.
Ama sen kahvaltı yaparken kahvaltından peynir tattır, salatalık ver eline kemirsin. Emzik tutuyorsa yutmadigini fark ettiğinde ver emziği ağzına emerken yutuyor. Kendine yaptığın çorbalar özellikle tarhana ilik suyuyla salçasız ve az tuzlu pişirip ondan da verebilirsin.