anayorgun__ eli391_ yani benim bildiğim o şekilde tabi kesinlikle öncelik sıralamışa göre ama bilmiyorsanız mecbur öyle olucak mesela annemde bilmez bazılarını oda atlayarak sıraya göre okur
eli391_ anayorgun__ hocalar diyor bi surenin ardındaki bi sureyi atlayıp diğer süreye geçmeyin bende iki üç sure atladm inşallah olur:)
anayorgun__ eli391_ olsun Allah içinizi biliyor ama zamanla da onları ezberlersiniz yerine oturur siz yeterki başlamışken bırakmayın Allah biliyor içinizi sizi 🥰
eli391_ anayorgun__ çok teşekkür ederim canım. Eşimde bana dedi ilk rekatta Kevser ihlas Felak nas oku dedi o doğru mu acaba
anayorgun__ eli391_ ben sıralanışa göre olduğunu biliyorum kuzum yani bilmediğin surede sıra hangisiyse onu okursun yine de içine sinmiyorsa bi fetva hattına da sor ya da tanıdığın hoca varsa
Nobodyyy111 eli391_ Allah kabul etsin daim etsin 🌷 bir tane atlayıp okumamak gerekiyor. 2 şer atlayarak okuyabilirisniz. Tersten de olmuyor. Hangi sureleri biliyorsunuz?
Defneninannesi0622 Nobodyyy111 böyle bişey mecburi mi ben yıllardır sıralanışına falan bakmadan bildiklerimi okuyorum mesela İhlas Kevser Nas Felak Fil Bu şekilde bu bildiklerimi okuyorum kıldığım namaz kabul olmuyor mu
eli391_ Nobodyyy111 Eşimin dediğine göre Kevser suresi ikincide ihlas üçüncüde Felak dörtte nas suresi bunları biliyorum. Ama sıraya görede ben fil suresini Kevser Tebbet nas biliyorum. Felak biliyorum ihlas biliyorm
eli391_ Nobodyyy111 şimdi ben Kevser ihlas Felak nas okusam olur mu. Yada fil suresini ilk rekatta. Kevser suresi ikincide . Tebbeti üçüncüde . Nas süresini de en sonda okusam ikişer ikişer atlayarak. Hangisini yapsam güzel olur acaba? Ona göre artk okuyacam canm
Nobodyyy111 Defneninannesi0622 hayır namazının kabul olur ama böyle okumamak daha iyi Fil Kevser İhlas Felak Nas Şeklinde okursanız daha doğru olur 4 rekatlık namaz için Fil Kevser İhlas Felak Farz ve 2 rekâtlar için Felak nas ya da Fil Kevser yada Kevser ihlas yapabilirsiniz. Sıraya göre okumak daha uygun
bbtuba Defneninannesi0622 şu an bende şoktayım desem gitti mi yani bütün namazlar ben ne biliyorsam onu okuyorum öyle illa şu rekatta şunu okuyayım demiyorum
Nobodyyy111 eli391_ bu şekilde okumanız doğru. Tebbet biliyorsanız Tebbet İhlas Felak Nas şeklinde okumanız daha güzel olur
Eliffatma0113 eli391_ bende şafiyim safide sünnet ama zorunlu değil hanefide de zorunlu değil diye biliyorum herkes hepsini bilmiyor ve sırayı herkes bilmez Allah’ın izniyle kabul olur canım dinimizin bu kadar zorlayıcı olduğunu düşünmüyorum 🥰
Nobodyyy111 bbtuba hayır namazlarınız gitmez tam hükmünü bilmiyorum o yüzden yanlış yönlendirmek istemem ama sıraya riayet etmeden, tersten yada 1 er sure atlayarak okumak mekruh sanırım. Ama namazınız kabul olur sadece bu şekilde sıraya göre okumak daha uygun
Eslem123_ eli391_ zammı süre kısa süreler anlamına geliyor. Namaz da bı tanesini okumalısın ama bilmiyorsan yada yarım biliyorsan da sıkıntı etme zamanla oda oturur sıralaması var mı bilmiyorum ben her namaz da bı tane okuyorum o an aklıma hangisi gelirse
eli391_ Yok kız öyle düşünme günahı yok namazda bozulmuyor sadece zammı süresine göre okumak yada sırasına göre atlamak güzelmiş . En aşağıdan yukarıya doğru okumak ise mekruhmuş