bbtuba Defneninannesi0622 şu an bende şoktayım desem gitti mi yani bütün namazlar ben ne biliyorsam onu okuyorum öyle illa şu rekatta şunu okuyayım demiyorum
Nobodyyy111 bbtuba hayır namazlarınız gitmez tam hükmünü bilmiyorum o yüzden yanlış yönlendirmek istemem ama sıraya riayet etmeden, tersten yada 1 er sure atlayarak okumak mekruh sanırım. Ama namazınız kabul olur sadece bu şekilde sıraya göre okumak daha uygun
Eslem123_ eli391_ zammı süre kısa süreler anlamına geliyor. Namaz da bı tanesini okumalısın ama bilmiyorsan yada yarım biliyorsan da sıkıntı etme zamanla oda oturur sıralaması var mı bilmiyorum ben her namaz da bı tane okuyorum o an aklıma hangisi gelirse
eli391_ Yok kız öyle düşünme günahı yok namazda bozulmuyor sadece zammı süresine göre okumak yada sırasına göre atlamak güzelmiş . En aşağıdan yukarıya doğru okumak ise mekruhmuş
bbtuba Nobodyyy111 ay bunu bana kimse dememişti kaç yaşında ne öğrendim şu an ağzım açık kaldı. Yani ben de yeni başladım 4 5 aydır falan. Ben kılmayı da bilmiyordum netten bakarak kıldım işte sonra alıştım da. Hep mesela fatiha Bi sure diye yazıyor tablolarda sırası şu söyle kılın falan demiyorlar. Herşey yarım yamalak kimde bişeyi eğitimini doğru düzgün vermez mi yazık yani teşekkür 3derim bilgilendirmeniz için o zaman bilmediğim süreler var onları da ezberliim ben
essratfn Sıralanışa dikkat etmeden okuduğunuzda tabii ki kabul olur ama mekruh yani sevabı azalır. Yoksa boşa gitmez kıldıklarınız. Atlaya atlaya okuyacaksanızda 2şer atlamanız daha doğru ama 1 atlasanız da yine kabul olur, sadece mekruh
eli391_ Allahın huzuruna çıkıyoruz kılıyoruz bu devirde Rabbim hoş görür inşallah önemli olan niyet ❤️
Eliffatma0113 eli391_ bende şafiyim safide sünnet ama zorunlu değil hanefide de zorunlu değil diye biliyorum herkes hepsini bilmiyor ve sırayı herkes bilmez Allah’ın izniyle kabul olur canım dinimizin bu kadar zorlayıcı olduğunu düşünmüyorum 🥰
Nobodyyy111 bbtuba rica ederim Allah daim etsin ne güzel başlamışsınız🌷 ameller niyetlere göredir namazı huşu içinde kılmak daha önemli 🌸 çok fazla ayrıntı var zamanla hepsi oturur zaten
Nobodyyy111 bbtuba mesela bir ayrıntı daha vereyim sabah namazının sünnetinde kafirun ihlas okumak sünnet
eli391_ Nobodyyy111 şimdi ben Kevser ihlas Felak nas okusam olur mu. Yada fil suresini ilk rekatta. Kevser suresi ikincide . Tebbeti üçüncüde . Nas süresini de en sonda okusam ikişer ikişer atlayarak. Hangisini yapsam güzel olur acaba? Ona göre artk okuyacam canm
Nobodyyy111 eli391_ iki şekilde de uygundur. Ancak sıraya riayet edilmesindeki sebep zammı surelerin arasındaki anlam bağlantısı diye biliyorum. O yüzden Tebbeti biliyorsanız tebbet ihlas Felak nas şeklinde okuyabilirsiniz ama dediğiniz şekillerde de okumanız da bi sorun yok uygundur
tubasd eli391_ Allah CC mübarek ve daim eylesin inşaallah sırayla ilgili bilgiler verilmiş Naçizane şunu demek için yazıyorum kendinize bir haftalık hedef koyun hergun 1 cümlesini ezberleyin bir haftada 1 süre ezberlemis olursunuz böylelikle hepsini çok kısa zamanda biiznillah ezberlersiniz bir kağıda yazın yemek yaparken vs okuyun yada süre ezberleri için videolar var bir kaç tekrarlı okuyorlar hem hocadan dinleyerek ezberlerseniz mahrecleride doğru öğrenmiş olursunuz 🌸
hayal_perest eli391_ örnek vererek anlatayım. Mesela ikindi namazının 4 rekat sünnetini kılıyoruz ya. Okuduğum sure sıralaması 1-fatiha,fil 2-fatiha,kureyş 3-fatiha,maun 4-fatiha,tebbet 4 rekat farzı içinde ; 1-fatiha,nas 2-fatiha,felak 3-fatiha 4-fatiha
Seymanur0707 eli391_ Allah kabul etsin arkadaşlar cevap vermiş zaten Rabbim daim etsin demek istedim📿💐