huzurluaycicek huzurluaycicek biz yurtdisinda yardıma muhtaç kimseler için kestirdik güvenilirdi bizim adımızı okuyup kesmişler video atmışlardı.
huzurluaycicek dilara_0 o Adak kurbandir. Adak kurban yenmez Akika olarak kesilen hayvanın etlerinden, kesen yiyebilir ve pişmiş veya çiğ olarak zengin, fakir herkese verilebilir. Bu yazı dinimizislam sitesinden alıntı.
delirmeceler dilara_0 altını duymadım bilen başkaları vardır mutlaka ama ben 3 tane kurban kestirip ihtiyaç sahiplerine dağıttırdım bir kuruma dua ettirip bağış yaptım ikizlerim 28 haftalık doğdular doğdular diye sağlıkla eve geldiler diye ve sağlıkla yürüdüler diye yaptım
dilara_0 Aselincimom maalesef o zaman kuvezdeydi oğlum bir de maddi durum açısından zor dönemdeydik. Ev tuttuk eşyaları tamamen eşim aldı hatası üzerine. Bu yüzden bu zamana kadar durmak zorunda kaldık 🥲
pozitifanne06 dilara_0 biz değeri kadar vermiştik direk altın olarak verilmiyor zaten bildiğim kadarıyla. @Nobodyyy111 daha iyi bilir bu konuları 🤭
dilara_0 pozitifanne06 gümüş ya da altın olarak da verilebilir yazıyor internette baya bir bakıyorum dünden beri yardımcı olursa çok sevinirim Tuğba hanım ❤️☺️
tubasd dilara_0 saçı ağırlığınca altın gramini sadaka veriyorsunuz Diğer bilgiler için alo fetvayı arayabilirsin
Nobodyyy111 dilara_0 merhaba 7. Gün kesilen saçın ağırlığı miktarınca durumunuza göre altın ya da gümüş bağışlamalısınız. Yani saç 1 gr gelmişse 1 gr altın ya da gümüş. Altın tercih ederseniz 1 gr altının nakit karşılığı ne kadar oluyorsa bağışı öyle yapabilirsiniz, gümüş tercih ederseniz 1 gr gümüş ne kadar oluyorsa o kadar nakit bağış yapabilirsiniz. Durumu olmayan birine altın olarak bu bağışı yapabileceğiniz gibi nakite çevirip 1 den fazla kişiye dağıtabilirsiniz de. Siz nasıl uygun görürseniz yani ☺️
efelinamoms dilara_0 Ben oğlumun akikasını kestirdim ama sünnet kısmını bilmiyordum sonra ders alıyorsum orada hocamız anlatmıştı kızımda 7. Günü akikasını kestirdik saçının tamamen kesilmesi şart değil bir tutam kestik ortalama 1 gr altına tekabül ediyor o şekilde uyguladık tamamen size kalmış ama akika ve sadakası çok ayrı
dilara_0 efelinamoms kurbanını maalesef kesemedik ezanını kulağını ismi ile okuduk ama. Saçı konusunda hepsi olması şart değil o zaman değil mi
Aselincimom dilara_0 ben öyle bişey yapmadım valla saçını da kesmedim kesmeyi düşünüyordum ama sonra zaten dökülüyor diyip bıraktım
efelinamoms dilara_0 evet tamamı şart değilmiş yani bize o şekilde anlatıldı ortalama 1 gr geliyor ona göre dağıtımını yaparsınız demişdi hocamız
dilara_0 Aselincimom evet doğduğunda da pek saçı yoktu ama dökülünce hiç kalmamıştı. Doğduğunda 7. Günün saçı ne kadar gelirse o kadar altın ya da gümüş dağıtılacakmis canım üst yorumlarda var Tuğba hanımın yorumu çok güzel açıklamış yapmak istersen ❤️