sekeroglan Maddi imkanınız ağırlığınca altın alıp vermeye müsaitse ihtiyaç sahibi birine vermeniz lazım.Akika kurbanı ayrı kesilip dağıtılıyor oda erkek cocuksa iki kız cocuksa bir tane
sekeroglan sekeroglan maddi imkan altına yetmiyorsa gümüş olarak ta verebilirsiniz. Diyelim 2 gram geldi 2 gram gümüş ne kadar yapıyorsa o parayı ihtiyaç sahibi birine veriyorsunuz
dilara_0 gencmom_ yeni doğduğunda evimizi kurmuştu eşim maddi durumumuz pek iyi sayılmazdı oğlum da 8 gün kuvezde kaldı nasip olmadı maalesef bende bu yüzden kafam karışık. Eşim kurbanını kesemedik oglumuzun adına hem onu keselim hemde dagitalim saçı yerine de altın alırız olmaz mı diyince iyice karıştı sizlere danışmak istedim ☺️
gencmom_ dilara_0 açık konuşmak gerekirse ben de kesip altın veya para vermedim kızım şuan 1 yaşında kurbanı kesildi eşime ihtiyaç sahiplerine verelim dedim oda gitti ailesine aileme verdi bide eve koydu aslında öyle istememiştim yani tam benimde bilgim yok eğer oluyorsa sonradan bende kesip veriyim
pozitifanne06 dilara_0 ne güzel düşünmüşsünüz ☺️ kurbanı kesip dağıtın tabiki güzel olur bunlar farz değil sonuçta yapılması illa gerekmiyor durumu olan yapar. Şimdi yaparsanız sadaka niyetine güzel olur. Saçı ağırlığınca altını alıp saklamak yerine geçmez sizin için birikim olur sadece.
huzurluaycicek Biz akika kesip sadaka olarak verdik, saçı da az kesip agirligindan fazlasının sadakasını vermiştik
dilara_0 gencmom_ aileden birisi olur mu inanın hiç bilmiyorum bilen birileri varsa yardımcı olur mutlaka üste çıkarsa post ❤️☺️
dilara_0 pozitifanne06 dağıtmak gerek illaki o zaman altın yerine değeri kadar bir şey alıp sadaka yerine ya da parasını versek bir yere bağış yapsak nasıl olur? Oluyor mu acab öyle
pozitifanne06 dilara_0 biz değeri kadar vermiştik direk altın olarak verilmiyor zaten bildiğim kadarıyla. @Nobodyyy111 daha iyi bilir bu konuları 🤭
huzurluaycicek huzurluaycicek biz yurtdisinda yardıma muhtaç kimseler için kestirdik güvenilirdi bizim adımızı okuyup kesmişler video atmışlardı.
huzurluaycicek dilara_0 o Adak kurbandir. Adak kurban yenmez Akika olarak kesilen hayvanın etlerinden, kesen yiyebilir ve pişmiş veya çiğ olarak zengin, fakir herkese verilebilir. Bu yazı dinimizislam sitesinden alıntı.
delirmeceler dilara_0 altını duymadım bilen başkaları vardır mutlaka ama ben 3 tane kurban kestirip ihtiyaç sahiplerine dağıttırdım bir kuruma dua ettirip bağış yaptım ikizlerim 28 haftalık doğdular doğdular diye sağlıkla eve geldiler diye ve sağlıkla yürüdüler diye yaptım
dilara_0 Aselincimom maalesef o zaman kuvezdeydi oğlum bir de maddi durum açısından zor dönemdeydik. Ev tuttuk eşyaları tamamen eşim aldı hatası üzerine. Bu yüzden bu zamana kadar durmak zorunda kaldık 🥲
dilara_0 pozitifanne06 gümüş ya da altın olarak da verilebilir yazıyor internette baya bir bakıyorum dünden beri yardımcı olursa çok sevinirim Tuğba hanım ❤️☺️
tubasd dilara_0 saçı ağırlığınca altın gramini sadaka veriyorsunuz Diğer bilgiler için alo fetvayı arayabilirsin
Nobodyyy111 dilara_0 merhaba 7. Gün kesilen saçın ağırlığı miktarınca durumunuza göre altın ya da gümüş bağışlamalısınız. Yani saç 1 gr gelmişse 1 gr altın ya da gümüş. Altın tercih ederseniz 1 gr altının nakit karşılığı ne kadar oluyorsa bağışı öyle yapabilirsiniz, gümüş tercih ederseniz 1 gr gümüş ne kadar oluyorsa o kadar nakit bağış yapabilirsiniz. Durumu olmayan birine altın olarak bu bağışı yapabileceğiniz gibi nakite çevirip 1 den fazla kişiye dağıtabilirsiniz de. Siz nasıl uygun görürseniz yani ☺️