bihterziyangil Aslan2103 ciddi misiniz 😱 o kan değil ama fıkıh kitabında yazar beyaz akıntı avuç yaşından fazlaysa diye kan bı damlada olsa bozar eğer özür hükmünde değilse
Aslan2103 bihterziyangil yani acikcasi benim bi bilgim yok yanlis yonlendirmek istemem ama ben orucluyken 1 saat kala olmustum leke gibi diye sordum devam et 1 saat daha tut bozma Allah kabul eder niyetini dedi. Ne kadar dogru bilmiyorum artik ama baya bilgili bi hocaydi
bihterziyangil Mervetnl ameller niyetlere göredir bu durumlar için söylenmez ibadetlerin farzları vardır onları yerine getirmeyince malesef kabul olmaz. Bu secdenin tam tersine namaz kılmak abdestsiz kuran okumak vs gibi bişey olur her zaman ameller niyetlere göre diyemeyiz.
Mervetnl bihterziyangil haklısınız ama benim bakış açıma göre cevap verdim. Bir iddiam yok ben olsam bozmazdım çünkü benim kontrolüm de olan bir şey değil. Ha kabul olur olmaz orası tartışılır ve sizinle aynı fikirde olabilirim 🥰
zumrasmom_ Bedsssss eğer adet başlangıcından itibaren 10.günün içerisindeysen bozulur. 10 günü geçtiyse özür sayılır
Bett1 Bedsssss tabi ki bozulur bugün tekrar abdest alıp yarın için niyetlenin ya da lekelenmenizin bitmesini bekleyin
bihterziyangil Bedsssss adet kanı geldiyse boşuna aç kalmış oluyorsunuz hiç bir sevabı kalmıyor aksine bedeninizi aç bıraktığınız için daha zararı var. Son iki adetiniz 7 gün sürdü diyelim bu üçüncü adetinizde 7 gün temizlendiniz 8. gün geldiyse kan özür olur. Ama her ay farklı günler oluyorsaniz 10 güne kadar adet 10 günden sonrasını özür saymaniz gerekiyor.
AlyAysima Bedsssss 10 gün içindeyse bozulmuş olur orucunuz, bu durumda tutmanız bseyi ifade etmez, sadece aç kalmış olursunuz yani orucunuz geçerli olmaz. 10 gün geçmiş leke gördüyseniz özüre girer ve bozmaz.
Hamburgerr Aslan2103 baya bilgili bi hocaydi malesef değilmiş 1 damla bile olsa, iftardan 2 dakika önce bile olsa kan görüldüğü an oruç gider, kaza gerektirir
Bedsssss laborantanne Ayın 8 inde adet oldum. Dün hiç gelmedii bir önceki günde çok ama çok azdı. O yüzden abdest alıp niyetlenmistim
Bedsssss Sevdimbaknehalegeldim bugün 9. Gün ve azomce bir damla kahverengi leke gbi bir şey gelmiş 🤦🏻 ama bir damla kadar az