Bedsssss MinelAskEla Evet haklısınız ama şuan hocaya sorma gibi ihtimalim yok. Allah kabul rder inşallah tutmaya devam edecegim
bihterziyangil Bedsssss adet kanı geldiyse boşuna aç kalmış oluyorsunuz hiç bir sevabı kalmıyor aksine bedeninizi aç bıraktığınız için daha zararı var. Son iki adetiniz 7 gün sürdü diyelim bu üçüncü adetinizde 7 gün temizlendiniz 8. gün geldiyse kan özür olur. Ama her ay farklı günler oluyorsaniz 10 güne kadar adet 10 günden sonrasını özür saymaniz gerekiyor.
SevimliHayaletCasper Bedsssss beyaz akıntı görene kadar adetli sayılırsınız. Oruçta tutamazsınız diğer ibadetlerinizi de yapamazsınız.
Bedsssss SevimliHayaletCasper Bozmali miyim yani kafam iyice karıştı 🤦🏻 Az daha beklim gelmeye devam ederse bozim
laborantanne Bedsssss tutmaya devam etseniz de etmeseniz de Allah bizlere o günü bir hediye gibi vermiş orucunuz artık bozulmuş yani bugun artık geçti yarın için eğer kuşluk vaktine kadar bekleyin kan gelmezse guslünüzü alın ve orucunuzu tutun. Ama bildiğim kadarıyla kuşluk vaktine kadar sonrasında olmaz. Siz şuan en son ne zaman adet oldunuz kaç gün sürdü bana yazar mısınız ben size doğrusunu söyleyeyim şuan yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum
Bedsssss laborantanne Ayın 8 inde adet oldum. Dün hiç gelmedii bir önceki günde çok ama çok azdı. O yüzden abdest alıp niyetlenmistim
Mervetnl Bedsssss ameller niyetlere göredir eğer tutmak istiyorsanız tutun bence. Gönlünüx nasıl rahat edecekse ona göre hareket edin ben olsam tutardım en azından öyle söyliyeyim
bihterziyangil Mervetnl ameller niyetlere göredir bu durumlar için söylenmez ibadetlerin farzları vardır onları yerine getirmeyince malesef kabul olmaz. Bu secdenin tam tersine namaz kılmak abdestsiz kuran okumak vs gibi bişey olur her zaman ameller niyetlere göre diyemeyiz.
bihterziyangil Aslan2103 ciddi misiniz 😱 o kan değil ama fıkıh kitabında yazar beyaz akıntı avuç yaşından fazlaysa diye kan bı damlada olsa bozar eğer özür hükmünde değilse
Aslan2103 bihterziyangil yani acikcasi benim bi bilgim yok yanlis yonlendirmek istemem ama ben orucluyken 1 saat kala olmustum leke gibi diye sordum devam et 1 saat daha tut bozma Allah kabul eder niyetini dedi. Ne kadar dogru bilmiyorum artik ama baya bilgili bi hocaydi
Mervetnl bihterziyangil haklısınız ama benim bakış açıma göre cevap verdim. Bir iddiam yok ben olsam bozmazdım çünkü benim kontrolüm de olan bir şey değil. Ha kabul olur olmaz orası tartışılır ve sizinle aynı fikirde olabilirim 🥰
zumrasmom_ Bedsssss eğer adet başlangıcından itibaren 10.günün içerisindeysen bozulur. 10 günü geçtiyse özür sayılır
Bett1 Bedsssss tabi ki bozulur bugün tekrar abdest alıp yarın için niyetlenin ya da lekelenmenizin bitmesini bekleyin
AlyAysima Bedsssss 10 gün içindeyse bozulmuş olur orucunuz, bu durumda tutmanız bseyi ifade etmez, sadece aç kalmış olursunuz yani orucunuz geçerli olmaz. 10 gün geçmiş leke gördüyseniz özüre girer ve bozmaz.
Hamburgerr Aslan2103 baya bilgili bi hocaydi malesef değilmiş 1 damla bile olsa, iftardan 2 dakika önce bile olsa kan görüldüğü an oruç gider, kaza gerektirir