eymenaren41 her anın tadını çıkarın oğlum 10aylık oldu bu form sayfalarında bende çok dolaştım.Damla,masaj,sallama ,beşik ,fön makinesi ve hatta uykusuzluğum ve aç kalmamdan en son sütüm azaldı.Kimse bebeğimin dilinden anlamadı herkes onu yapma bunu yapma aaa öyle mi olur derken ben tek başıma mücadele ettim doğum kilomu ilk ayda verdim stresten, saçlarım dökülmeye başladı yeni toparlıyor daha.Tüm değerlerim beslenmemekten düştü b12 vs yerlerde .Yani en iyisi olsun diye herşeyi yaptım ben inanın aklınıza gelebilecek herşeyi yaptım sonuç herşey yoluna girdi çabamla ama ben eski ben değilim ha verimli oldum kendimce herşeyi yaptır diye madalya verdiler mi hayır ama ben elimden geleni yaptım bu önemli gerisi değil. Çare bu koliğin sizsiniz ağlaması kesilmese bile çıkın o evden gezin siz kendiniz için birşey yaptıkça çocuğunuz da düzelecek . Ben birgün yeter dedim aldım çıktım gezdim ağladı bende ağladım.Benim en dikkat ettiğim mama saatleri ve uyku saatleri oldu asla uyku saatinde misafirliğe gitmem misafir arkadaş eş dost kabul etmem kırılan kırılsın benim kafayı yememden önemli değil hiçbiri diye düşünüyorum.Uykusunu almış iyice doymuş bir bebek geriye sadece gazı varsa ağlar kolik bağırsaklarla alakalı olduğu için onu sıcak tutmak karnına masaj yapmak banyo yaptırmak ve bunları bıkmadan rutin haline getirmeniz yeterli olur. 10aydır hergün banyo yaptırıyorum hergün masajını yağını eksik etmiyorum nerde olursam olayım uyku saati gelince evimde oluyorum .Her bebek özel ama biz kolik anneleri daha özeliz çok yoruluyoruz ama meyvemiz çok tatlı 🥰