DuygUras ben kendim fmf hastasıyım. Teşhis konulduğunda 30 yaşındaydım 😂 o zamana kadar belirgin bir belirtim olmamıştı çünkü. Ama o ara çok stresli çok yorgun olduğum bir dönemde şiddetli mide ağrısı mide bulantısı olarak başladı. İlk gün çok kötüydüm sonraki iki gün yavaş yavaş düzelmiştim. Ve bu 5 ay üst üste düzenli tekrarladı. Kanda crp hafif yüksek çıkıyodu benim. En son gittiğim dahiliyeci idrarda protein kaçağı olmasını ilginç bulunca (dönem dönem her insanda olabilirmiş çünkü tek başına hastalık belirtisi değilmiş) fmf olabileceğim aklıma geldi ( protein kaçağı fmf belirtisi olabiliyor ve anne tarafımda fmf var) özelde bir doktora gittim gen testine göre taşıyıcı gözüküyorum ama belirtilere ve idrar tahlillerine baktığımızda hasta teşhisi konuyor. Bu arada ramotoloji bölümü bakıyor, romatizmal bir hastalıkmış. Doktor eğer bu hastalık özelinde çalışmıyorsa maalesef pek bilinmiyor çünkü herkes de farklı seyrediyor. İlaç yazdırmaya gittiğim tüm doktorlar hastalık seyrini bana soruyor mesela.
Biraz hızlı yazdım umarım açıklayıcı olmuştur. 😊