Ballloglum el açıp kapatma hereketi benim oğlumla aynıdır bence benim oğlum ilk sadece o hareketi yapıyordu 2,5 yaşındayken başka gerektiler yapmaya başladı tekerlek çevirme yan yan bakma gibi malesef tv den kaynaklanmış doktor bana dediki 4 yaşına kadar 0 ekran 4 yaşından sonra sadece yarım saat kendi fikrimi söylemek gerekirse sizin çocuğunuz da uyaran eksikliği var doktor bana uyaranlardan uzak durun demişti doktor otizim hareketlere bakılarak konulan bir tanı değil demişti atipik otizimde bile göz teması yoktur yada kısıtlıdır algılarıda açıl değildir demişti halamın oğlunun bir oğlu sizin çocuğunuzun yaşında ona atipik otizim tanısı konuldu onu görünce gerçekten benim oğlumun maşallahı var demiştim kendini yerden yere atıyor ukusu yok denecek kadar sürekli birşeyleri fırlatıyor ama yinede başka çocuklarla oyun oynamaya çalışıyor benim oğlum yaklaşık 1 aydır sürekli gördüğü herşeye bu ne bu ne diyip duruyor çocuk gelişim uzmanı bana dediki normalde bunu 4 yaşında yapmasını bekliyoruz maşallah sizin oğlunu 3 yaşında yapmaya başlamış tv hiç açmayın benim oğlumda silindir gibi şeyleri itekliyor o da dönen şeyler içine giriyor benim oğlumda sürekli yapmaz bazen yapar ama el açıp kapatma da stereotopik hareket olarak geçiyor