1symaysuf kızım 2 yaşında göz teması var kısa süreli falanda değil öyle sevdiği şarkıları söylerken gözümüzün içine bakar dinler güler net kelime yada cümleleri yok ismine 10aylıkken tepki vermeye başlamıştı 1 yaşından sonra seslendiğimizde çok nadir bakar hayır kızım yapma dediğimde anlar yüzüme bakar bazen güler yapmaya devam eder bazende yapma hayır dediğimde yapmaz mızmızlanır çocuk falan görse gider elinden tutar çeker oynamak ister parka götürdüğümde top oynayan çocukları görünce gider topu alır onlarla oynamak ister yemeğini kendisi yer istediği birşey olursa ya bizim elimizden tutar götürür ya da su isterse su şişesini alır getirir bana içireyim diye ağız seslerimizi taklit eder alkış yapar kalem meyve alıp bi kaseden diğer kaseye koyarak sayarız 1,2,3.. diye kızımda bii, itiii, uçç, altii diye sayar, renk olarak kırmızı,mavi,mor,yeşil biliyor çok sık söylemez tabi ama çevremden sürekli bu çocukda sıkıntı var diyip durdular bizde psikiyatriye götürdük çocuğuma bakmadılar sadce bize sorular sordular bizde cevapladık denver testi yaptılar sonucu aldık kızımın göz teması var dediğimiz halde kağıda göz teması yok diye yazmışlardı sonra bize bu çocukda otizm başlangıcı var rapor çıkarın özel eğitim alsın dediler bizde rapor çıkarmak istemedik özel bir kuruma gittik 1 saat kadar çocuğumla seans yaptılar sonra otizm diyemeyiz şuan yaşı küçük tanı koymamız için dediler tanı koymak için 3,5 yaş olması lazım dediler şuan 1 haftadır özel eğitim ve ergoterapi seanslarına başladık bakalım nasıl olacak