Eminosman_dilek Kızlar oğlum 19 aylık ama hala azda olsa bıngıldak duruyor sağlık ocağı ebesi kontrol ettiğinde sıkıntı yok dedi kafa ölçüsü iyi dedi ama ne bileyim insan korkuyor geç kapanan varmı acaba yazarsanız
lceLady Eminosman_dilek Evet bizimde geç kapandı bir sorun olmadı Ama ben cocuk doktorunada gösterdim
yavrusununannesii Eminosman_dilek 2 yaşına kadar kapanması lazım ve sen ara sıra doktora götür kontrol ettir. Geç kapanmasıda d vitamini eksikliginden d vitamini kesinlikle ver. korkma bizimde geç kapandi ama kontrol ettir ebeye değil doktora
PelinByrktr Eminosman_dilek 24 aylıkken kapandı herhangi bir sorun olmadı düzenli d vit kullanmaya devam ettik hep 1000lik ocean
Eminosman_dilek neslyyy bazıları 1 yaşında taş gbi bebeğin kafası psikolojik olarak çöktüm yani diyorum neden kapanmıyor
neslyyy Eminosman_dilek en son 18 aylıkken götürdüm doktor iki yaşına kadar kapanır dedi. Bizimki baya yumuşaktı ebemiz her gittiğimizde uyarıyordu sonra birden sertleşti küçük kaldı
neslyyy Eminosman_dilek valla benim oğlumunda kafasına dokunuyordum yumuşacıktır. Bende çok korkuyordum güneş çok önemli d vitamini kullanıyormusunuz
Eminosman_dilek lceLady bende göstereyim yakın zamanda çevdemdekilere soruyorum 1 yaşına klmadan kapandı diyolar işte telaş yapıyor insan
Eminosman_dilek neslyyy veriyorum sadece 1 ay ara vermiştim sağlık ocağı ebesi tahlil bakalım öyle dedi doktora sorduğumda kullan deyince aldım tekrar 600 olan var 1 yaş sonrası
Eminosman_dilek PelinByrktr 1000 lik değil bizimki doktor ocean 600 dediği için bunu kullanıyorum bi puf
Sedaalya Eminosman_dilek benim kızım 23 aylık hala kapanmadı minicik var. Doktor 2 yaşa kadar normal dedi. Bu durumda kafa ölçüsü büyümesi falan baz alınıyor. Ben doğduğu günden beri d vitaminini düzenli kullanırım yani
Eminosman_dilek Sedaalya bende düzenli verdim toplasam 2 ay aksamıştır doğduğundan beri sağlık ocağı kontrol ettiğinde sıkıntı yok kafa ölçüsü iyi diyolar ama yumuşak gelince ele işte
Alerjikrinit Sedaalya aha bizde de aynı🙏🏼 bende 2 yaş kontrolünü bekliyorum. Bize yazın d vit bırakın demişti doktor ben şimdi bir kaç haftadır tekrar başladım vermeye 😑
PelinByrktr Eminosman_dilek bize de 1000lik demişti 600le başladı d vit eksikliği devam edince 1000e çıkardı hoş hala eksik d vitamini 😃
Eminosman_dilek PelinByrktr bizde kan tahlili yptırcaz vitamini için bakalım belki bizede syler eksik diye ama bıngıldak geç kapanması onunla mı alakalıydı acaba
PelinByrktr Eminosman_dilek yani sanmıyorum çünkü benim oğlumun bıngıldağı doğduğunda da büyüktü zaten. Şimdi de biraz koca kafalı 😁