Eminosman_dilek neslyyy bazıları 1 yaşında taş gbi bebeğin kafası psikolojik olarak çöktüm yani diyorum neden kapanmıyor
neslyyy Eminosman_dilek en son 18 aylıkken götürdüm doktor iki yaşına kadar kapanır dedi. Bizimki baya yumuşaktı ebemiz her gittiğimizde uyarıyordu sonra birden sertleşti küçük kaldı
neslyyy Eminosman_dilek valla benim oğlumunda kafasına dokunuyordum yumuşacıktır. Bende çok korkuyordum güneş çok önemli d vitamini kullanıyormusunuz
lceLady Eminosman_dilek Evet bizimde geç kapandı bir sorun olmadı Ama ben cocuk doktorunada gösterdim
Eminosman_dilek lceLady bende göstereyim yakın zamanda çevdemdekilere soruyorum 1 yaşına klmadan kapandı diyolar işte telaş yapıyor insan
yavrusununannesii Eminosman_dilek 2 yaşına kadar kapanması lazım ve sen ara sıra doktora götür kontrol ettir. Geç kapanmasıda d vitamini eksikliginden d vitamini kesinlikle ver. korkma bizimde geç kapandi ama kontrol ettir ebeye değil doktora
Eminosman_dilek neslyyy veriyorum sadece 1 ay ara vermiştim sağlık ocağı ebesi tahlil bakalım öyle dedi doktora sorduğumda kullan deyince aldım tekrar 600 olan var 1 yaş sonrası
PelinByrktr Eminosman_dilek 24 aylıkken kapandı herhangi bir sorun olmadı düzenli d vit kullanmaya devam ettik hep 1000lik ocean
Eminosman_dilek PelinByrktr 1000 lik değil bizimki doktor ocean 600 dediği için bunu kullanıyorum bi puf
Sedaalya Eminosman_dilek benim kızım 23 aylık hala kapanmadı minicik var. Doktor 2 yaşa kadar normal dedi. Bu durumda kafa ölçüsü büyümesi falan baz alınıyor. Ben doğduğu günden beri d vitaminini düzenli kullanırım yani
Eminosman_dilek Sedaalya bende düzenli verdim toplasam 2 ay aksamıştır doğduğundan beri sağlık ocağı kontrol ettiğinde sıkıntı yok kafa ölçüsü iyi diyolar ama yumuşak gelince ele işte
Alerjikrinit Sedaalya aha bizde de aynı🙏🏼 bende 2 yaş kontrolünü bekliyorum. Bize yazın d vit bırakın demişti doktor ben şimdi bir kaç haftadır tekrar başladım vermeye 😑
PelinByrktr Eminosman_dilek bize de 1000lik demişti 600le başladı d vit eksikliği devam edince 1000e çıkardı hoş hala eksik d vitamini 😃
Eminosman_dilek PelinByrktr bizde kan tahlili yptırcaz vitamini için bakalım belki bizede syler eksik diye ama bıngıldak geç kapanması onunla mı alakalıydı acaba
PelinByrktr Eminosman_dilek yani sanmıyorum çünkü benim oğlumun bıngıldağı doğduğunda da büyüktü zaten. Şimdi de biraz koca kafalı 😁
Sedaalya Eminosman_dilek kapanır elbet ya baş çevresi ölçümünde bir sıkıntı yoksa çok dert etmiyor doktorlar. 3 aylıkken kapanan da var mesela. 18 aylıkkende. Değişkenlik gösterebiliyor