demirboy
Yazınızı dün gece okudum fakat cevap yazamadım. Postu takip ediyordum bildirim gelince yazmak istedim.
Oğlum 11 aylık. Bu yazdıklarım sayılır mı bilmiyorum.
Doğduğu ilk gün kafasını kaldırıp dik tutmaya çalışıyordu. 3 aylıkken yanlara dönmeye 4 aylıkken tam tur dönmeye başladı. 4.5 aylık emekledi. 5 aylık kendisi destekli oturmaya başladı. 7 aylıktan beri sıralama yapıyor. 10 aylıkken koltuğa tırmanmaya ve koltuktan inmeye başladı. Son 2 haftadır ellerini bırakıp adımlar atıyor ama daha kendine güveni yok.
Bunların yanı sıra aşırı hareketli, oyuncakları ile asla oynamayan bir çocuk. Kumanda olsun ya da ev aletleri olsun daha çok dikkatini çekiyor. Evde sürekli rüzgarlıklar ile oynuyor hatta sökmüşlüğü bile var.
Kendi başına oynamayı seviyor. Benimle ya da babasıyla oynarken bir an da bizi bırakıyor ve başka şeylere yöneliyor.
6 ayın sonunda beri blw yöntemi ile beslenme yapıyor. Bir kere gösterdim sadece. Suyu asla suluğundan değil bizim gibi bardaktan içiyor.
Ojelerim ile oynuyor ve kapağını çevirip açmaya çalışıyor. Ki asla nasıl açıldığını kendisine göstermedim. Yani eşyaların kullanım amacını ve nasıl kullanıldığını biliyor. Tamam bazılarını benden görmüş olabilir ama bazılarını yanında hiç kullanmadım.
Gibi gibi.
Yani diyorum ki gelişimi böyledir. Fakat bazen araştırma yapıyorum aklıma takılıyor. Saçma sapan şeylerde düşünüyorum.
Bende doktoru ile görüşüp hangi yaş aralığını önerirse zeka testi yaptırıcam.
Sizinde böyle miydi?