demirboy ben sınıf öğretmenliği ve psikolojik danışmanlık bölümlerini birincilikle bitirdim. Sınıf eğitimi alanında da yüksek lisans mezunuyum. 7 yıldır da öğretmenlik yapıyorum. Agte zekayı ölçmede yeterli bir test değil. Kinestetik müziksel gibi zeka türlerinden hangisinde baskın olduğunu görmek için TİMİ ÇOKLU ZEKA ENVANTERİ daha sonuç verir. Müziksel zekası baskın çocuklar konuşmaya erken geçer, okumayı sökmede de zorlanmaz. Öğretmeni de dinleyip anlamakta zorlanmaz. Kinestetik yüksek çocuklar hareketli faaliyetler isterler her şeyi dokunarak öğrenmek isterler. Özel okullarda daha iyi eğitim alırlar. Ancak devlet okulunda da bol etkinlikli beden dersini de önemli gören bir öğretmen bulmanız gerekir. Aksi takdirde sıkıldım demesi normaldir. Kinestetiğin çok yüksek olması bu yüzden çok iyi olmuyor Türkiye’deki eğitim sisteminde maalesef. Bir öğretmen olarak da kinestetik çocuklara ayak uydurmak için az mevcutlu sınıf gerekir. Sınıf mevcudu kalabalıksa her zaman kinestetik zekaya hitap eden etkinlik hazırlamak çok zor oluyor. Ben bekarken anca yetişiyordum. Şimdi evli çocukluyum zor yetişiyorum. Bu nedenle biyolojik faktörlerin dışında hareketliliğe sevk eden şeyleri aileden azaltmasını istiyorum. Örneğin tv ya da telefon süresini kısaltmak, şekerli gıdaları azaltmak, bir spor kursuna muhakkak yazdırmak gibi. Çünkü zaten hali hazırda hareketli olan çocuğu hareketlendiririz bunlara dikkat etmezsek. Spor özellikle dikkatini de artırır. İstediği bir kursa yazdırın. Üstün zekalı olup olmadığını öğretmen daha iyi tayin ediyor. Öğretmenine sorun. Size göre çok ileri olan bir davranış okulda başkalarında da olabilir. Öğretmeni gözlemlesin. Benim bile galiba üstün deyip test yaptığım çocuklar normal çıkabiliyor. Ya da parlak zeka çıkıyor.. Yani üstün değil ama normal zekanın yukarı aralığında. Kimisinin yaşantı çeşitliliğinden çok şeye vakıf olması aileyi yanıltıyor.