Deletedmom_98 maşallah, benim oğlum da genel olarak böyleydi çoğunlukla aynı diyebilirim. 2.5 yaşında sağını solunu öğrendi bu beni şaşırtmıştı o zaman. kitap okuyoruz ilk seferde bile kitabı ezberliyor neredeyse. Aklıma Üstün zeka da geliyordu ama Ben gelişiminin iyi olduğunu düşünüyordum. Gelişimlerinin önde olması üstün zeka göstergesi değil aslında. Dediğiniz gibi tuzdeve test yaptırmak lazım. Ben biraz daha gözlemlemeyi düşünüyorum aslında. 4 yaş annesi olarak bana kalırsa 4 yaş sonrası test yaptırın derim. Üstün zekaysa belki şu an tanı alamayacak erken dönemde olduğu İçin.4 yaşına geldiğinde ne demek istediğimi anlayacaksınız. Okula başlıyor ve okulda o fark bariz belli oluyor. Yalnız burada iyi bir kurum ve öğretmen gerekiyor çünkü oğlum herkesle iletişim kuruyor sizin oğlunuz gibi çok sosyal ama herkesle anlaşamıyor geçen yılki okulu da sözde buranın en iyi bir okuluydu ama öğretmenini ve kurumu hiç beğenmiyordu.Gerçekten de sadece veliye oynayan bir kurumdu. O samimiyetsizliği hemen hissediyor.Şimdiki okulu tamamen harekete dayalı,enerjisini atacağı çocuk odaklı bir kurum öğretmeni müthiş. Okulda sıkılıyorum dese de okulu ve öğretmenini sevdiğini söylüyor bu çok önemli. Çocuğunuzun gelişimi iyi gerçekten, imkanınız varsa araştırıp iyi bir özele gönderin derim. Size sorum tuzdevi aradığınızda size çocukla ilgili sorular sorup onlar mı getirin deyip randevu veriyor? Uzun oldu kusura bakmayın