AgentMom merhaba Detaylı açıklama İçin teşekkür ederim post sahibiyim.
Yiğenim üstün zeka tanılı, ilkokulda anlaşıldı biraz da geç kalındı. Şu an 7. Sınıf ve çok zorlanıyoruz gerçekten,iletişim kuramıyoruz ona ulaşamıyoruz küçükken ablamlar tanı almadıkları İçin onu anlayamamış bir şekilde kopukluk olmuş. Ben postu o yüzden açtım aslında, gidip test yaptırmak çok mantıklı gelmedi ama bir şey varsa da atlamak istemedim. 4 yaş altında da çok belirgin şeyler yoksa(okuma, matematiksel işlemler vs )anlaşılacağını düşünmüyorum çünkü bunların dışındakileri çoğu çocuk yapıyor zaten.
Öğrenilmiş zeka ile gelişimi iyi olan bir sürü çocuk var, bence üstün zeka ayrı bir şey. Hatta toplumun çok Zeki dediği çocuklar çoğunlukla üstün zeka çıkmıyor.
Oğlumun gelişimi evet iyiydi ama topluyor çarpıyor okumayı söktü diyeceğim bir durum yok, bunlar belirleyici mi onu da bilmiyorum.
Psikolog bilişsel olarak yaşıtlarının üzerinde olduğunu söyledi, bunun için de bize sürekli sorular sordu öğrenilmiş mi doğuştan mı öğrenmek için.
Ben kendim müziği küçükken çok seven ve içinde ukde kalmış biriyim, ailem yönlendirmedi maalesef. Piyano başında konser vermeyi izlenmeyi çok isterdim. O yüzden en çok müziksel zekası var denmesine sevindim. Umarım ilgisi ve isteği olur da bu alanda ilerler 🥰
Bizde oğluma rutinler sıkıcı geliyor, öğretmeni de sürekli yeni bir şeyler söylemek bulmak durumunda kaldığını söylüyor. Yoksa çok hareketli oluyor diyor. Öğretmeni ve psikolog başka çocukların sormadığı şeyleri soruyor, meraklı ve soyut sorular soruyor dediler. Resim öğretmeni çok detaycı olduğunu, soyut şeylerde bile detayları fark ettiğini söyledi.
Psikoloğun zeka alanları ile ilgili yorumu olmasa ve öğretmenleri de bambaşka diyip açıklamasa böyle bir post açmazdım. Ben hareketli olması, sürekli bizimle vakit geçirmesinden çok yoruldum. İnanın artık oyuncak bile almak istemiyorum. Dün istedi 1600 TLye aldım dün baktı oynadı bugün kenara attı ve hep böyle. Sık oyuncak almam ama biriyle ilk aldığında oynadı mı bir daha yüzüne bakmıyor diyebilirim. Öğretmeni çünkü onu keşfetti bir daha ilgisini çekmiyor diyor. Bu yüzden de sürekli hareket halinde. Bu da beni yıprattığı için psikolog takipli olmayı düşünüyorum. Uzn oldu kusura bakmayın