@Sontvbukucu @sadeturkvatandasi @Deletedmom_98 @demirboy yorumlarınızı okuyarak geldim. 2 oğlum üstün zeka ve üstün yetenek tanılı. En doğru sonuç veren test 6 yaşında yapılan wisc r testi. Ama onunda güncellenmesi gerekiyor. Cas testi var en günceli yapılan ve doğru sonuçlar veren. Oğlum 15 yaşında tanı aldığında 6 yaşındaydı. Ve o zamanlar bu kadar yaygın değildi bu konular. Ben bununla ilgili bir çok seminere ve sempozyuma katıldım. 6 yaşından önce yapılan testlerin kabul edilmemesi öğrenilen zeka mı üstün zeka mı anlaşılamıyor. Öğrenilen zeka da aile ilgisi desteği ile beraber çocukla ilgilenilerwk öğretilen şeyler deniyor. Üstün zeka ise doğuştan. Zeka işlendikçe gelişen bir yapıya sahiptir. Üstün zekalı olup işlenmeyen tüm çocuklar bizim ülkemizde harcanıyor maalesef. O yüzden tanılamak için acele etmeyin. Okul çağını bekleyip çocuğunuzla çocukluğunu yaşayın. Okul çağı geldiğinde zorluklar başlayacak. Onlara yönelik okul yok maalesef. Özel okulda okuyorlar ama o bile yetersiz kalıyor. Sürekli yeni bilgilerle onları da güncellemeniz gerekiyor. Yaşıtlarıyla konuşamıyorlar çünkü onları anlamıyorlar. Ne verirseniz onu alıyorlar. Buda sizi yoruyor. Sürekli yeni eğitimler kovalıyoruz. Mesela en basiti şuan bir proje üzerinde çalışıyor onu detaylı bir şekilde anlatıp videoya çekip NASA ya mail atmış. Teknofest te insansız hava aracı yaptılar, kendisi hibritli araba üretti, eve yangın sensörü yaptı, bitki sulama sistemi gibi bir çok şey deneyip başardı. Yurtdışında bir çok olimpiyat sınavlarında dereceye girdi. Odası deney odası gibi, lehim makinesi , makine parçaları, setler falan. Sürekli bir şeyler üretmeye çalışıyor. Üstün zekalı olmak tanılamak kolay ama bu zekayı korumak maalesef çok zor. Şuan yapmanız gereken tek şey farkındalığını arttırmak. Düzen severler, derli toplu olmayı, herşeyi aynı saatlerde yapmayı, disiplinli olmayı, onlara göre hareket etmeyi öğrenmek gerekiyor. Ayak uydurur ve bu yaşlarda düzen kurarsanız okul hayatınız kolaylaşır. Uzun oldu bazı şeyler karışmış olabilir ama sormak istediğiniz bir şey varsa cevaplarım.