Trilece Instagram hastalanmayancocuk tarifleri ve sayfa sahibi Melike hanımın önerileri doğrultusunda hazırlıyorum tüm yemek ve çorbalarıni, başka hic bir tarife bakmıyorum kesinlikle çok besleyici vitaminli faydalı tarifleri iyi ki var 🥰
Gulcann0 Trilece Bende o sayfaya bakıyorum kesinlikle çok iyi, yazdığım ciğer çorbasını onun tariflerinde görmüştüm mesela ☺️
aileceksaskiniz zehemi tarhana çorbasını yoğun kıvamda yapıp içine muz ezdim sonradan yani muzlu tarhana pure gibi oldu
aileceksaskiniz umay97 gerçekten çok güzel oldu ama tabakta ekledim yoğun kıvamda tarhanaya muz edip karıştırınca inanılmaz oldu kalanını ben yedim 😂
Gulcann0 2bebekli_1deli ölçüleri göz kararı yapıyorum zeytinyağında soğanı kavurup mercimek bal kabağı ve su ekleyip pişiriyorum baharat atıyorum biraz zerdeçal tuz vs, pişince blendırdan geçiriyorum
Suasli kumsal02 8 ay 18 gün bugün zaten tadım yaptırdığım için sebzeler karıştırmakta tereddüt etmedim
Fikkkooo MTVr eli böğründe çorbası bir diğer adıyla Allah ne verdiyse 1 havuç 1 soğan küçük 4 diş sarımsak 3 dilim bal kabağı 8 bezelye 1 biber Bulgur Pirinç Suda pişirip blender üstüne zeytinyağı
Gulcann0 MTVr 1 tatlı kaşığı tereyağını erit 1 yemek kaşığı irmik ve 1 tatlı kaşığı tarhana koyup biraz çevir sonra 1 bardak ilik suyu ekle pişir
MTVr Aylakiz0-6 canım diyor ki kemikli but alıp ayrı bir yerde kaynat sonra başka bir tencereye soğan sarımsak kavur sonra un ekle karıştır ve üzerine soğuk su bir çay bardağı kadar sonra tavuk suyunu ekle işte pul biber falan da koyabilirsin sonra içine erişte koy sonra bu tavuk butunu didikle içine koy maydanoz da koyabilirsin böyle dedi canım
MTVr UcuBulunamayanBant UcuBulunamayanBant canım yoğurt çorbası ile yoğurtlu köfte çorbasını nasıl yapıyorsun
UcuBulunamayanBant MTVr yogurt corbasini 2 yemek kasigi yogurt yarim yemek kasigi yulaf unu 1 yumurta sarisi çırpıyorum icine asurelik bugday koyuyorum bebekken yag olarak zeytinyagi koyuyordum sadece simdi büyüdüğü icin tereyağı nane kavurup icine karıştırıyorum. Yoğurtlu kofte corbasınıda yine ayni mantik yumurta yok icinde koftelerinide kiyma rendelenmis sogan koftelik bulgur galeta unu maydanoz baharat bunu yogurup minik minik kofteler yapıyorum bunlari yagdada pisirebilirsiniz firinda izgara gibide yapabilirsiniz sonrada yogurt karisiminin icine atip kaynayana kadar da orda pisirip kapatiyorsunuz.
MTVr Gamzeliff canım bu tarifi detaylı yazana sana zahmet bir de terbiyeyi hazırlarken ki miktarları da söyleseniz ben göz kararı yapamıyorum
aslaninannesiiii Balkabagi bezelyeleri haslayip ayri bir yerde 1 yemek kasigi yulafi 1 cay bardagi suda 1-2 dkka cevirip sebzelerin ustune ekledim biraz da peyniralti suyu koydum bizzlattim cok sevdi
Gulcann0 tantuniayrangerisiyalan ciğer, kapya biber ve soğanı biraz kavurun su ekleyip haşlayın biraz da bulgur ekleyin en son blendırdan geçirin